USA koomik nimetas Kadrioru lossi Barbie unistustemajaks

Mariliis Pinn 05. detsember 2006, 09:12

Ameerika komöödiaportaalis Comedy Central
on üleval novembri lõpus eetris olnud videoklipp, kus koomik Jon Stewart pilab
Bushi visiiti Eestisse ja nimetab Kadrioru lossi Barbie unistustemajaks.

Populaarses saates «Päevane show Jon Stewartiga» võtab armastatud saatejuht ja koomik taas pilkeobjektiks president Bushi ja Iraagi sõja. Alustades sellega, et kõik Ameerika liitlased lahkuvad Iraagist, jõuab Stewart Bushi Eesti visiidini, kirjutas SL Õhtuleht.

«President külastas oma viimast tugipunkti Baltimaid, kelle armastus Ameerika vastu näitab selgelt – me oleme paremad kui stalinistlik Venemaa,» räägib Stewart, sunnitult naeru tagasi hoides. Iga lause lõpus kõlavad USA komöödiatele iseloomulikud publiku naerupahvakud. «Kõigepealt kiire visiit Eesti kuulsasse Barbie… oh, ma ei teagi, kuidas seda nimetada… unistustemajja presidendilossi, kus Bush kohtus Toomas Ilvesega – selle rahva kardetud nohikust jõumehega,» jätkab koomik, kui ekraanil jooksevad kaadrid Kadrioru lossist.

Seejärel peatub Stewart lühidalt presidendi Läti-visiidil, mida ta nimetab pugejalikuks sessiooniks koos NATO liidritega, ja liigub tagasi Iraagi teemani. Koomik haarab kinni Bushi lausest, et enne vägesid välja ei viida, kui missioon on lõpetatud. «Me ei saa oma lastele ja lastelastele jätta midagi muud peale võidu,» ütleb Bush patriootlikult, millest Stewart järeldab, et sõda kestab veel vähemalt aastani 2045.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2006, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing