Pühapäev 19. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kristel Kivinurm soovitab eestlastel investeerida Ida-Euroopa riikidesse

06. detsember 2006, 17:46

Investeerimisasjatundja Kristel
Kivinurm-Priisalm soovitab eestlastel paigutada raha meist majandusarengus mõne
aasta maha jäänud postsotsialistlikesse Ida-Euroopa riikidesse.

Kristel Kivinurm-Priisalm on üks paremaid investeerimisala asjatundjaid Eestis - juba kümme aastat on ta töötanud finantsalal, neist viimased viis on ta juhtinud Trigon Capitali varahaldusosakonda, mis haldab üle seitsme miljardi krooni nii Eestist kui ka mujalt Euroopast pärit eraisikute ja professionaalsete investorite vara.

Töö tõttu viibib Kristel suurema osa ajast Eestist eemal, külastades ja analüüsides Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtteid, intervjueerides firmade juhtkondi Poolas, Rumeenias, Serbias, Tšehhis ja teistes regiooni osades. Eelkõige huvitavad teda ja teisi investeerimisanalüütikuid äärmiselt alahinnatud ning investorite huviorbiidist väljas olevad börsifirmad, millel on hea tõusupotentsiaal.

Rahvusvaheline suhtlemine ning paljude majanduste ja ettevõtete analüüsimine on võimaldanud tal näha lisaks Eestile n-ö suurt pilti - kus oleme praegu ja mis suunas liigume. Maailmas on tema sõnul palju huvitavaid äri- ja eneseteostusvõimalusi, kui on vaid tahtmist, julgust ja järjekindlust midagi ära teha ja mõelda väljapoole pisikest Eestit. "Hindan kõrgelt eestlasi, kel on julgust teha äri ka väljaspool meie riigipiire ning tõestada, et väikeriigi esindajad saavad olla edukad riikides, mis on kümneid kordi suuremad meie omast," märgib Priisilm.

"Aastad investeerimismaailmas on õpetanud mulle kolm olulist omadust: kannatlikkus (olla investeerinud alahinnatud, aga hea juhtkonnaga firma aktsiasse ja oodata oma hetke, mis tihtipeale võib võtta mitu aastat); empaatiavõime (oluline omadus ettevõtte juhtimisel ning investoritega suhtlemisel) ning pidev uute võimaluste otsing (olla avatud uutele ideedele, olles pigem trendilooja rollis). Paljud eestlased kardavad massist erineda ning teha asju teistmoodi, nad on harjunud vana käekirjaga. Eristumine ning julgus seista oma ideede eest on olnud nii isiklikus elus kui ka tööalaselt minu edu aluseks," lisas Priisilm.

Loe pikemalt ajakirjast Dilemma.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2006, 17:46
Otsi:

Ava täpsem otsing