Laupäev 29. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Svensky võtab äripartneri üle

Väinu Rozental 07. detsember 2006, 00:00

"Saame umbes kolmandiku võrra käivet juurde ning loodame, et ehk tulevikus kasvatame ka kasumit," põhjendas Svensky Kaubanduse põhiomanik ja juhatuse esimees Sven Voites hiljuti sõlmitud eellepingut. "Tänu ostule lisandub meie portfelli mitme kaubamärgi tooteid."

Svensky Kaubandust ja Baltazar Tradingut sidus ühine ettevõtmine, kui nad eelmise aasta veebruaris ostsid kahe peale ära Hadleri Hulgikaubanduse ASi.

Svensky Kaubanduse eelmise aasta käive oli 177,5 miljonit krooni ning Viljandi hulgimüügifirma Baltazar Tradingu käive oli mullu 122,6 miljonit krooni. Eesti suuremate hulgikaubandusfirmade, näiteks ASi Kaupmees & Ko, ASi Tridens ja OÜ Jungent käive on kaks-kolm korda suurem ühinevate firmade kogukäibest.

Müük jõustub järgmise aasta veebruari algul. Kuna tegu on üle saja miljoni kroonise käibega firmadega, peab koondumistehingule oma hinnangu andma konkurentsiamet. Tehingu osapooled ei soostunud avalikustama selle hinda.

"Eesti hulgikaubandusturul on teatud konsolideerumine vältimatu," põhjendas Baltazar Tradingu nõukogu esimees Tiit Säga ajalehele Sakala, miks ta soostus firma maha müüma. "Väiksematel hulgimüüjatel on iseseisvalt raske ellu jääda." Säga jätkab Baltazar Tradingu juhatajana.

ASi Tridens juhatuse esimehe Herlend Lukksepa hinnangul kahe keskmise suurusega hulgimüügifirma ühinemine turul midagi ei muuda. "Ehk vaid konkurents muutub nüüd Svensky Kaubanduse poolt tugevamaks," ütles Lukksepp ja lisas, et ilmselt näeb Svensky Kaubanduse kasvustrateegia ette konkurentide ülesostmist.

OÜ Jungent nõukogu liikme Kait Liinevi sõnul ei mõista nad, mis mõte on Eestis teist ettevõtet üles osta. Samas ütles Liinev, et konsolideerumine Eesti turul on siiski teretulnud. "Muidu väiksemad hulgifirmad elama ei jää, sest nad ei teeni arenguks piisavalt kasumit," lisas Liinev.

Svensky Kaubandus on ostnud tootmisettevõtteid: 2005. aasta algul omandati marmelaaditootja AS Marmiton ja selle aasta algul Võhma karastusjookide tootja AS Caritas Water.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing