Uno Loop: Eri Klasile mina oma raha ei kingi

07. detsember 2006, 10:42

Täna peaks raadiomajas toimuma kuldse
kvarteti - Loobi, Klasi, Terasmaa ja Haugi - Eesti Raadio fondi parimatest
paladest koostatud laserplaadi esitlus. On oht, et kolmest elus olevast kunagise
menubändi liikmest saab seal kohata vaid üht.

Plaadi väljaandmine on omaaegse menuka poistebändi liikmed tülli pööranud, kirjutas SL Õhtuleht. Eri Klas ja Kalju Terasmaa raiuvad kui ühest suust, et Uno Loop on nendega käitunud ebaeetiliselt ja kasutab nende kunagist ühist armastust ehk Eesti Raadio meeskvartetti vaid oma ärihuvides.

"Olin detsembri algul USAs, kui arvutisse tuli e-kiri tundmatult isikult, kes tutvustas end kui Uno Loobi välja antud plaadi kaasprodutsenti. Meilis teatas noormees, et valminud on uus CD, kaasas oli lugude nimekiri ja ka kujundus ja minul ei jää teha muud, kui tulla esitlusele. Üllatav. Kui kunagi olime asjast rääkinud, mõistsin, et tuleb 1997. aastal ilmunud plaadi kordus. Selle üle olime tollal kõik kangesti rõõmsad. Aga nüüd on kõik pea peale keeratud," kurjustab dirigent Eri Klas.

"Juba kaaneümbris kummastas. Esikaanel vana tuntud Hugo Hiibuse karikatuur. Olgu. Aga sisekaanel suur Loobi portree kitarriga, millele meie sekundeerime kirbukirjas," jätkab just USAst naasnud Klas.

Kvartett koosneb Klasi sõnul teatavasti neljast inimesest. "On mitu lugu, kus Loop kaasa ei laulagi. Oleme hoopis kolmekesi. Just selles koosseisus said linti lauldud «Piparkoogipoisid» ja «Sügisesed kirjad». Kui (Loobi järel) lahkus ka Haug, tulid nende asemele hoopis Tiit Varts ja Vello Marken. Mis on Loobil sellega pistmist? Tõelise elektrilöögi sain aga teisipäeva õhtul, kui Loop mulle helistas ja küsis, kas ma ikka esitlusele tulen. Uurisin, kas ma ainsa kompensatsioonina ka plaate saan. Muust tasust olin ju täielikult loobunud. Loop vastu, et ehk ta mõne ikka kotti poetab. Kuidas siis nii? Mõtlesin, et tegu on ikkagi kultuurilise teoga ja ka tegijatele pühade eel midagi jätkub. Aga Loop vastas, et tema oma raha mulle kinkima ei hakka,» oli Klas jahmunud.

«See oli juba liig. Olen pool elu tegelnud heategevusega. Aga nii heategevaks ma küll pole läinud, et kingin kellelegi raha äritegevuseks. Praegu see niimoodi paistab. Tegu on ju ühise asjaga, millest Loop ei kavatse loovutada sentigi. Ja olnuks me tõesti rahalises vahekorras, oleksin sellegi summa loovutanud heategevuseks. Aga et oma laulude plaategi peab lausa nuruma…»

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2006, 10:42
Otsi:

Ava täpsem otsing