Töötud ettevõtjateks koolitanud projekt võitis teise koha

Mariliis Pinn 08. detsember 2006, 09:01

Ida-Viru Ettevõtluskeskuse (IVEK) projekt,
mille tulemusel alustas sajakonnast koolitatud töötust 61 tegevust ettevõtluse
alal, võitis üle-euroopalisel konkursil oma kategoorias teise koha.

"See on suur saavutus," kiitis Euroopa Komisjoni väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete konkurentsivõime arendamise direktoraadi juht Maive Rute. "Kõige parem aspekt IVEKi projekti juures on see, et koolitust saanud töötud on loonud tõepoolest oma firmad ja saanud tööandjaks," märkis Rute, kirjutas etv24.ee.

Euroopa Komisjoni korraldatud konkursil European Enterprise Awards (Euroopa Ettevõtlusauhinnad) võistlesid ettevõtlust toetavad projektid 29 riigist. Neljapäeval toimunud finaali valis žürii 13 projekti.

IVEK projekt võistles inimestesse investeerimise kategoorias, milles esikoht läks kooliõpilaste ettevõtlusse pürgimist toetanud Belgia ettevõtmisele. Kogu konkursi grand prix võitis aga Soome Kaubandus-Tööstuskoja ning Kesk-Soome ettevõtluse koostööprojekt ettevõtlikkuse arendamiseks.

Projekti käigus sai ligikaudu sada töötut nõu ja rahalist abi ettevõtlusega alustamiseks. Rohkem kui äriplaani kokkupanekule pandi rõhku töötute nõustamisele. Enne ettevõtlusega alustamist valmistati inmesi psühholoogiliselt ette ja pärast firma käivitamist anti nõu erinevates töö käigus esile kerkinud küsimustes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2006, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing