Ilves tunnustas vabatahtlikke

Mariliis Pinn 10. detsember 2006, 20:15

President Toomas Hendrik Ilves tunnustas
täna Mustpeade Majas Eesti vabatahtlikke. Riigipea on Eesti vabatahtlike
tunnustamisürituse patroon.

Viiskümmend vabatahtlikku üle Eesti said tänutäheks aasta vabatahtliku aukirja ja rinnamärgi, teatas presidendi kantselei avalike suhete osakond.

Ilves tõdes, et vabatahtliku töö on ennekõike vastutus. “See on võetud kohustused ja kulutatud aeg. Aga loodetavasti korvab selle abivajajate silmist peegelduv rõõm ja rahulolu tehtud tööst. Ja meie kõigi, kogu ühiskonna siiras tänu,” ütles president Ilves.

“Presidendina tunnen ma uhkust, et Eestis on üha enam neid, kelle mõtted ja teod ei edenda mitte nende isiklikku heaolu, vaid kelle vabatahtlik panus teeb meid kõiki inimestena rikkamaks ja paremaks. Te olete kodanikud selle sõna kõige õilsamas tähenduses,” lausus riigipea.

Eesti vabatahtlike tunnustamisüritusele pandi alus 2005. aastal. Tunnustamisega tänatakse inimesi, kes on aidanud teisi või teinud midagi ühiskonna heaks. Oluline on, et kandidaat on tegutsenud oma vabast tahtest ja tasuta, väljaspool oma lähemat sõprade ja sugulaste ringi. Üritusele said oma kandidaate esitada nii eraisikud, ühendused, riigi- ja kohalike omavalitsuste asutused kui ka ettevõtted.

Tunnustamisürituse korraldajad on Avatud Eesti Fondi Balti-Ameerika Partnerlusprogramm ning Tartu Vabatahtlike Keskus koostöös mitmete partnerorganisatsioonidega. Vabatahtlike tunnustamist toetab Siseministeerium.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2006, 20:14
Otsi:

Ava täpsem otsing