Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kolu mõis ootab kosilast

Teet Reier 11. detsember 2006, 00:00

Peale häärberi kuulub mõisakompleksi veel rida teisi hooneid ning kinnistuid, mille all kokku ligi viiskümmend hektarit maad.

Aastaid tagasi mõisa omandanud Concordia kõrgkoolil jäi toonastest plaanidest realiseerimata kõige olulisem, peahoone renoveerimine. Pärast suurejoonelist pargi ning valitsejamaja korrastamist olid ka rahad läbi ning kool pankrotis. Kas just Kolu selle pankroti taga oli, on küsitav, pigem ikka vilets majandamine.

Pankrotivarana on Kolu läbinud kaks pakkumisvooru, aga nii kaheteistkümne kui ka kümne miljonilise alghinna juures pole vaatamata huvilistele ühtegi pakkumist tehtud. Praeguste kinnisvarahindade juures pole suuremat hinnalangust arvatavasti oodata ka.

Pakkumiste puuduse taga võib olla ka see, et vaatamata suhteliselt mõistlikule alghinnale tuleb uuel mõisaomanikul kergendada oma kukrut veel paarikümne miljoni võrra, aitamaks uuele elule ka mõisa ligi tuhanderuutmeetrist peahoonet.

Lisaks jääb ka hoonele uute väljundite leidmine - oleks vist liiast loota, et Tallinnast ligi saja kilomeetri kaugusel asuv hoone hakkaks näiteks koolitus- või majutusasutusena kohe kõvasti külastajaid ning raha sisse tooma.

Aga hoone on uhke, park heakorrastatud ning ühes remonditud majas võib ka muretult elada. Nii on ilmselt aja küsimus, mil mõis omale uue härrasrahva saab.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing