IRL süüdistab Filatovit eestivastases propagandarünnakus

13. detsember 2006, 07:35

IRL on Vene transiidiärimehe Andrei
Filatovile Eesti kodakondsuse väljastamise vastu, kuna viimane on kaasa aidanud
eestivastastele propagandarünnakutele.

Sel aastal Eestis välja antud DVD-filmi "Eesti – perekrjastok istorii" tootmisele on filmi autorite sõnul kaasa aidanud Vene Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis T.E Konstantin Provalov ning majandus- ja kommunikatsiooniministri Edgar Savisaare toetusel Eesti kodakondsust taotlev Andrei Filatov, väitsid Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Riigikogu fraktsioonid oma avalikus pöördumises peaministri poole., vahendas ETV 24.

IRL sõnul on see DVD-film Vene Föderatsiooni propagandamaterjal, mis on otseselt suunatud Eesti lähiajaloo ümberhindamisele Vene huvidest lähtuvalt. Nn õppefilmis käsitletakse muuhulgas aastatel 1941-1944 toimunud sündmusi kui Eesti kodusõda Eesti Vabariigi natsismist vabastamise eest. Lisaks sedastab film vaatajatele meeleolusid tänasest Eesti Vabariigist kui "vabastajate" ja "natslike" rahvuslike jõudude vahelisest sõjatandrist, kus rahvusvähemused tallatakse jalgade alla. Filmis kommenteerib Eesti lähiajalugu väga tendentslikult ka Nõukogude Liidu sõjakangelane Arnold Meri.

Nendel asjaoludel on IRL kategooriliselt Andrei Filatov’ile "eriteenete" eest kodakondsuse andmise vastu. Eesti Vabariik ei saa tänada Andrei Filatov’it Eesti Vabariigi vastu suunatud propagandakampaania toetamise või rahastamise eest, milles võltsitakse drastilisest Eesti ajalugu ja ülistatakse nõukogude okupatsiooni, seisis IRLi pöördumises peaministri poole.

Andrei Filatov on Vene naftatransiidifirma Severstaltrans tegevjuht ja üks osanikke. Avalikus pöördumises juhiti tähelepanu ka asjaolule, et Kaitsepolitsei on tänavuses aastaraamatus Severstaltransi tegevust tutvustatud Eesti julgeolekuriskina.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2006, 07:35
Otsi:

Ava täpsem otsing