Marie-Antoinette'i parfüüm maksab ligi 150 000 krooni

15. detsember 2006, 11:34

Prantsusmaal Versailles' palees hakati eile
müüma piiratud koguses parfüüme, mis on valmistatud Marie-Antoinette'i
lõhnameistri märkmete põhjal, kirjutas Bloomberg.

Müüki pandi kümme 25 sentiliitrist parfüümipudelit, mis müüakse kollektsionääridele hinnaga 8000 eurot (124 800 krooni) pudeli kohta. Tuhat väiksemat pudelit müüakse 350 euro (5460 krooni) eest lossi külastajatele. Väiksemaid pudeleid on võimalik osta ka ürituse ametlikult kodulehelt.

"Marie-Antoinette oli esimene prantsuse naine, kes regulaarselt kümbles ja omas puhast nahka, mis sobis kokku selliste lillelõhnadega," rääkis parfüümideajaloolane Elisabeth de Feydeau, kes leidis vanad märkmed, mille põhjal sai luua uue lõhna.

"Marie-Antoinette'i parfüümid olid sarnased tänapäeva lõhnadele Chanel no.5 või Patou's Joy,'' selgitas lõhnaekspert.

Versailles's parfüümide müügi organiseerijad kavatsevad kasutada müügist saadava raha, et toetada 350 000 euroga (5,46 mln krooniga) rohkem kui kolm sajandit vana Marie-Antoinette'i mägivaherist reisilaeka ostmist. Nad tahavad laeka tuua tagasi Trianoni paleesse, mis oli algselt kuninganna loss.

Müügile pandud parfüüm tehti looduslikest ainetest nagu jasmiin ja hall ambra, mille hind on 9500 eurot (148 000 krooni) kilogrammi kohta.

Austrias sündinud Marie-Antoinette oli abielus Prantsuse kuninga Louis XVI-ga. Ta hukati 38aastaselt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2006, 11:39
Otsi:

Ava täpsem otsing