Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kapo Filatovi kodakondsusele kätt ette ei pane

16. detsember 2006, 13:48

Ärimees Andrei Filatovi suhtes valitsusele
antud soovitusi kaitsepolitsei ei avalda.

Vene transiidi- ja naftaärimehele Andrei Filatovile eriliste teenete eest kodakondsuse andmine on üksnes valitsuse pädevuses ning kaitsepolitsei soovitused ja hinnangud on valitsusele otsuse tegemisel vaid abistavaks materjaliks, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kodakondsuse seaduse järgi ei võimalda eriliste teenete eest kodakondust anda näiteks see, kui inimene on esitanud valeandmeid, ei järgi Eesti seadusi, on tegutsenud Eesti riigi ja tema julgeoleku vastu, on toime pannud kuriteo või on töötanud või töötab välisriigi luure- või julgeolekuteenistuses. Filatovi puhul pole takistavaid tegureid siiani avalikult teada.

Ajakirjanduses on seni mainitud, et kaitsepolitsei viitas oma viimases aastaraamatus Vene ohust rääkides ennekõike Venemaa naftatransiidifirma Sever-staltrans tegevusele.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Henno Kuurmanni sõnul on Sever-staltrans Groupist ja Vene ohust rääkides oluline lisada, et ohtlik on see, kui üks suur Vene ettevõte saavutab kontrolli mitmete Eesti riigile strateegiliste ettevõtete või majandusobjektide üle.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2006, 13:48
Otsi:

Ava täpsem otsing