Kogutakse allkirju Iraagi sõja vastu

18. detsember 2006, 12:26

Viljandi kultuuriakadeemiaga seotud
inimeste initsiatiivil internetis alanud allkirjade kogumine Eesti
kaitseväelaste missiooni pikendamise vastu Iraagis on leidnud hetkeseisuga üle
400 toetaja.

Reedel algatatud allkirjade kogumisega taotletakse Eesti osalemise lõpetamist Iraagi okupeerimises. Riigikogule mõeldud pöördumist oli pühapäeva õhtuks toetanud mitusada inimest, nende seas näiteks Doris Kareva, Märt Väljataga, Jüri Estam, Rein Raud, Jaan Kaplinski ja Jaan Isotamm.

"Pöördumine on pälvinud väga erineva maailmavaatega isikute poolehoidu. See on selge märk, et Eesti senisel Iraagi-poliitikal pole ühiskonnas toetust," arvas kultuuriakadeemia teadusdirektor, ajaloolane Jaak Valge. "Ega naljalt leia pöördumist, juhu on alla kirjutanud näiteks nii Jaan Kaplinski kui Jüri Estam. Missiooni lõpetamisel on lai kandepind," kirjutas Sakala.

Üleskutse põhjenduses öeldakse, et sõda Iraagis alustati miljonite Lääne-Euroopa ja Põhja-Ameerika inimeste vastuseisust hoolimata.

Allakirjutanute nimekirjaga ning üleskutsega saab tutvuda siin.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2006, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing