Otepääl toimus võimupööre

22. detsember 2006, 14:46

Otepää volikogu vangistatud esimehe Ants
Mangluse asemel ei valitud uueks esimeheks enam ta erakonnakaaslast
Rahvaliidust, vaid võim läks üle senisele opositsioonile.

Uueks esimeheks valiti reformierakondlane Aivar Nigol, kes töötab Võru linnavalitsuses osakonnajuhatajana, kirjutas Lõuna Leht.

Otepää vallavolikogu korraline istung peeti teisipäeva õhtupoolikul. Pärast valimisprotseduuri tutvustamist palus Jüri Kork Rahvaliidu fraktsioonist viieminutilist vaheaega, mis saadikute palvel hiljem kahekordistus.

Seejärel esitas fraktsioon Laiapõhjaline Koostöö (Reformierakond ja Res Publica) volikogu juhi kandidaadiks reformierakondlase Aivar Nigoli. Mõnevõrra üllatuslikult pakkus Kork Rahvaliidu fraktsiooni poolt välja Jaanus Barkala nime ja palus kohe seejärel taas viieminutilist vaheaega.

Vaheaja möödudes selgus, et Nigol on kandideerimisega nõus, Barkala aga mitte. Jällegi oli Rahvaliidu järg oma mehega välja tulla ja Silver Eljandi esitatud Jüri Kork soostus ka kandideerima.

Häälte lugemisel selgus, et Nigolile anti 10 ja Korgile 8 poolthäält. Aivar Nigol kuulutatigi Otepää vallavolikogu esimeheks. Vilunud liigutusega haaras uus juht haamri järele ja lausus: „Teen kõik, et teha mulle usaldatud tööd hästi. Olen olnud selles ametis ka varem.”

Juhul kui 9. jaanuariks poleks suudetud volikogule uusi juhte leida, tulnuks laiali minna ja koht asendusliikmetele vabastada.

Enne Otepää vallavolikogu esimehe valimisi Rahvaliitu astunud Jaanus Raidal – aprillis umbusaldusega tagandatud vallavanem ning praegune volikogu liige – ütles eile LõunaLehele:

„Juudased ruulivad, see on tänase Eesti poliitika reaalsus! Nigol sai 10 häält tänu reetmisele – Olev Matt, kes varem kuulus Rahvaliitu, andis oma hääle talle.“

Raidali sõnul oli Matt oma eelistust oli ka avalikult välja näidanud.

Möödunud nädalal pidas Jaanus Raidal ise plaani olla volikogu esimehe valimistel Aivar Nigoli vastaskandidaat; ta ei varjanud, et sellega on seotud ka ta astumine Rahvaliidu liikmeks. „Oli selline mõte jah [kandideerida], aga pidasin siiski õigemaks keskenduda Riigikogu valimistele ja vaadata kohalikku kisklemist pealt. Ka mina sain vallavanemaks10 häälega, nüüd on Nigol 10 häälega esimees – ennustan, et see ei kesta kaua, sest ta sai võimu tänu reeturile.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2006, 14:55
Otsi:

Ava täpsem otsing