Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Riik lõpetab lõivuröövi kinnisvaratehingutelt

22. detsember 2006, 08:31

Uuest aastast langeb kinnisvaratehingute
riigilõiv enam kui poole võrra.

Lõivude langetamine tähendab märgatavat kokkuhoidu kinnisvara ostmisel ja müümisel, kirjutas Eesti Päevaleht. Kui varem tuli näiteks miljonikroonist korterit ostes tasuda riigile notari juures 2500 krooni lõivu, siis alates 1. jaanuarist kulub selleks vaid 1000 krooni.

Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman ütles, et lõivude langetamine kergendab nende noorte perede olukorda, kelle eelarves pole laenuga kodu soetades ette nähtud kümmet tuhandet või rohkematki krooni sellisteks kuludeks nagu riigilõivud, notaritasud ja laenulepingutasu. “Mitte et nad oleksid maksevõimetud, neil on korralikud palgad. Aga neil ei pruugi olla nii suurt summat vaba raha, kuna nad pole jõudnud veel säästma hakata,” ütles Sooman.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2006, 08:29
Otsi:

Ava täpsem otsing