Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Laguuni asemel prantslaslik Dominic

Heidi Vihma 19. jaanuar 2007, 00:00

Rahvusköökide kirju rea vahele Vene tänaval on tekkinud ka üks rahvusteülene eurooplane - restoran Dominic, kus pakutakse prantsuse sugemetega Euroopa kööki.

Mõned aastad tagasi asus samades ruumides kalarestoran Laguun, aga nüüd on kohal uued omanikud ja kõik on tundmatuseni muutunud.

Dominici tugevusteks on sisekujundus, kuulus peakokk ja keskmisest suuremad portsjonid.

Sisekujunduse autoriks on Vaikla Stuudio ja peakokk on presidendilossi peakokana kuulsust kogunud Indrek Kivisalu.

Vene 10 hoonete vanimad osad pärinevad 14. sajandist, kinnistut on ürikutes esmakordselt mainitud juba sajand enne Ameerika mandri avastamist.

Dominicis on oskuslikult välja toodud hoone unikaalsus ja ajaloolised detailid, uus toetab vana ja laseb sellel mõjule pääseda.

Kuueteistkümnendast sajandist pärinevaid kivist välja raiutud aknaorvi, maalitud laetalasid ja muidki minevikust säilinud detaile käivad Dominicis vaatamas ka ajaloohuviliste ekskursioonid.

Dominici menüü järgi hinnates on peakokk Indrek Kivisalu oma kõrget ametit väärt, road on leidlikud, kuid jäävad delikaatseks, maitsed on tasakaalus ja menüü tervikuna läbimõeldult koostatud.

Menüü üllatab oma lühidusega. Juhi Gunnar Lääne sõnul on see kavatsuslik, et teha valik klientidele kergemaks ja garanteerida olemasoleva kõrgeim kvaliteet.

Mõned näited. Eelroad: mustikatega marineeritud graavilõhe fetajuustuvahuga, hanemaksapasteet pistaatsiapähkli kastmes; pearoad: hanefilee viigimarja chutney ja pähkli-tšilli risotoga, chateaubriand madeirakastmega, küpsetatud kohafilee rohemerekarpidega, ürdipaneeritud lambakarree küüslaugu-punaveinikastmega; dessert: kreembrülee, kohvi-mandli toorjuustuvaht.

Lisaks ? la carte restoranile on esimeses ruumis kohvik, mille menüüs on lihtsamad ja odavamad road, põhirõhuga Itaalia köögil: supid, korralik pastavalik, risottod. Kohviku pilgupüüdjaks on tordivitriin oma maja kondiitri loominguga. Torte saab ka kaasa osta.

Lisavõimaluseks on eraldi ruum kuni kümneinimeselisele seltskonnale. Ja mainimata ei saa jätta Dominici imevigurit - isemängivat klaverit, mille repertuaari kuuluvad nii popmeloodiad kui ka klassika.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing