Eesti majandus on järjest haavatavam

Agnes Ojala 01. veebruar 2007, 00:00

Eesti Pank hakkas eile avaldama rahvamajanduse finantskonto seisu, mis näitavad, kas riik elab oma võimalustele vastavalt või üle võimete, teatas pank. Seisu avaldatakase neli korda aastas.

"Rahvusvahelises võrdluses paistab silma, et finantskohustuste suuruse osas on Eesti jõudsalt lähenenud Euroopa keskmistele näitajatele, samas kui finantsvarade maht on veel kordades väiksem," märkis Eesti Panga finantsvahenduse osakonna juhataja Sven Meimer.

Kui Eesti majapidamiste finantsvarad ulatusid 2005. aasta lõpus 53%ni SKPst võrrelduna eurotsooni 195%ga SKPst, siis finantskohustused on jõudnud juba 41%ni SKPst võrrelduna eurotsooni 61%ga. Kohustuste kiire kasv on jätkunud ka 2006. aastal, kasvatades pidevalt riigi finantsriski.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing