Rekordilised kasumid

Tõnis Oja 02. veebruar 2007, 00:00

Maailma suurim börsil noteeritud naftakompanii ExxonMobil teatas 39,5 miljardi dollari (480 miljardi krooni) suurusest aastakasumist ehk 6,62 dollarit aktsia kohta. Tegemist on suurima aastakasumiga, mille üks USA ettevõte eales on saanud.

Lääneriikide suuruselt teise naftakompanii Royal Dutch Shelli aastane kasum kasvas viiendiku võrra, 25,4 miljardi dollarini, mis on suurim aastakasum, mille on Suurbritannia börsiettevõte kunagi teeninud.

Kui Exxoni kasum viimases kvartalis nelja protsendi võrra kahanes, siis Shell suutis seda kasvatada 11 protsendi võrra, 6,02 miljardi dollarini. Exxoni sai neljandas kvartalis kasumit 10,25 miljardit dollarit, aasta varem aga 10,7 miljardit dollarit. Tänu aktsiate aktiivsele tagasi ostmisele kasvas Exxoni kvartalikasum aktsia kohta viie USA sendi võrra, 1,76 dollarile.

Shelli aktsia hind kallines eile Londoni börsil 2,3 protsenti, 1,754 Suurbritannia naelani, Exxon Mobili aktsia hind alustas eilset kauplemispäeva kerge tõusuga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing