Saku Suurhallis saab näha tuhandeid koeri

Elo Odres 09. veebruar 2007, 00:00

Rahvusvahelisel koertenäitusel Saku Suurhallis 10.-11. veebruaril osaleb ühtekokku 1856 koera paarisajast tõust. Näitus algab mõlemal päeval kell 9.45 ja kestab umbes kella 17ni.

Kuna kaks pikka näitusepäeva on kurnavad ka suurimale koerafännile, tasub varem kas Eesti Kennelliidu (www.kennelliit.ee) või Vabariikliku Koerakasvatajate Klubi (www.vkkk.ee) kodulehelt välja selgitada, mis kell teie lemmiktõuge hinnatakse.

Kõige rohkem on näitusel kuldseid retriivereid (52) ja tiibeti mastifeid (41). Kümmekonna koera võrra jäävad neist maha berni alpi karjakoerad, samojeedi koerad, hiina harjaskoerad ja labradori retriiverid. Olgu mainitud ka mõned haruldasemad tõud, keda näitusel üks või kaks ning kellest enamus meist tõenäoliselt kuulnudki pole: iiri veespanjel, pumi, mitut sorti bichon'id, tosa, saarmakoer.

Näitusele võivad kõik koerasõbrad tulla kogu perega nädalavahetust veetma, aga inimesed, kel plaanis soetada lemmik, peaksid seda küll tegema. Näitus on parim koht, et tutvuda eri tõugudega. Meeldima hakanud tõu kasvatajatelt saab kohe küsida tõu iseloomu ja eripära kohta. Tavaliselt on koeraomanikud ikka valmis oma lemmikutest heal meelel rääkima. Ei maksaks ainult parajasti ringi sissepääsu juures hindamise ootajaid segada. Ja enne koera katsumist tuleks kindlasti omanikult luba küsida.

Koerakasvataja jaoks on näituse eesmärk saada asjatundjalt - kohtunikult - hinnang oma koerale. Kohtunik loetleb iga koera tugevad ja nõrgad küljed. Vastavalt sellele saab omanik otsustada, kas tema koera on mõtet kasutada aretuses järglaste saamiseks. Samuti saab omanik koera puudusi teades otsida talle paarilise, kes neid tasakaalustaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing