Aastatõusust järel vaid 2,5 protsenti

Tõnis Oja 28. veebruar 2007, 00:00

Eile toimus Tallinna börsil selle aasta suurim hinnalangus, Äripäeva indeks kukkus 6,08 protsenti, 2563,91 punktini. Nii madal oli kümne enamkaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav indeks viimati 8. jaanuaril. Aasta algusega võrreldes on börs veel 2,5 protsendiga plussis.

Eile polnud turul ühtki aktsiat, mille väärtus langenuks alla kolme protsendi. Ka kauplemine oli tavapärasest elavam. Enam kui 10 miljoni krooni suuruse päevakäibega said hakkama viis väärtpaberit.

Suurima käibeni jõudis Merko Ehituse aktsia. Suure arvu tehingutega paistsid silma ka Tallinki (369 tehingut), Tallinna Kaubamaja (261) ning Olympicu (246) aktsiad. Kaubamaja tehingute arv oli viimase poole aasta jooksul suuruselt teine, vaid 9. veebruaril sooritati 287 tehingut. Viimase poole aasta jooksul on olnud vaid kolm päeva, mil kaubamaja aktsiatega sooritatud tehingute arv ületanud 200.

Ka Olympicu aktsiatega sooritatud tehingute arv oli keskmisest suurem. Kogu oma neljakuulise börsiajaloo kestel on Olympicu aktsia keskmine päevane tehingute arv 184, eilne kauplemispäev pääses 14 aktiivseima päeva hulka.

Veebruarikuisele langusele vaatamata on Olympicu aktsia oktoobri lõpus toimunud avaliku esmaemissiooniga võrreldes üle kahe korra kallim. Eesti Ehituse aktsia hind on möödunud aasta mais toimunud emissiooni hinnaga võrreldes samuti kaks korda kõrgem. Vaid Tallinki hind on langenud taas alla emissioonihinna. Tallinki aktsiate avalik esmaemissioon toimus hinnaga 82,5 krooni, mis hilisemat fondiemissiooni arvestades võrdub 20,62 krooniga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing