Euribor läheneb 4 protsendile

Tõnis Oja 28. veebruar 2007, 00:00

Eluasemelaenude baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor kerkis eile 3,973 protsendini, nelja protsendi tasemest jääb puudu vaid kübeke.

Euroopa Keskpanga liige, Kreeka keskpanga juht Nicholas Garganas avaldas arvamust, et eurotsooni majandus võib kasvada varem arvatust kiiremini. See tähendab suuremat inflatsiooni, mis omakorda toob kaasa keskpanga sekkumise ja baasintressi tõstmise.

"Garganase kommentaar näitab selgelt, et ta pooldab baasintressi tõstmist pärast märtsi," kommenteeris nõukogu liikme sõnu investeerimispanga Barclays Capital Euroopa peaökonomist Julian Callow. Keskpank on andnud juba mõista, et kavatseb järgmisel nädalal tõsta baasintressi 3,75%le.

Euroopa Komisjon tõstis 16. veebruaril Euroopa Liidu selle aasta majanduskasvu prognoosi varasemalt 2,1%-lt 2,4%-le.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing