Kingiks kaunimale soole

Christel Karits 02. märts 2007, 00:00

Üle pika aja on Eesti kontserdipublikul võimalus taas kohtuda Belgia kitarristi Francis Goyaga, kes annab oma Balti turnee raames naistepäeva kontserdid Pärnus, Tallinnas ja Tartus. Lisaks juba varasematel esinemistel kõlanud Raimond Valgre teostele on muusikul varuks ka mõned üllatused.

"Francis Goya töötab parajasti oma sügisel ilmuva albumiga ning sellele on ta valinud ka paar Eesti helilooja teost. Mõne neist kavatseb ta esmakordselt ette kanda just neil kontsertidel," avab üks korraldajatest Priit Kala.

Eestimaistest lemmikutest astuvad naistepäeva puhul lavale Maarja ja Koit ning Jassi Zahharov, Vello Orumets, Andres Dvinjaninov ja ansambel Repriis.

Maarja ja Koidu kontsert kannab nime Naistepäevagala ning see leiab aset meie kolmes suuremas kontserdisaalis Tartus, Tallinnas ja Pärnus. Kõlavad nende parimad palad läbi aegade nagu näiteks "Keelatud maa" ning "On küll hilja", samuti mõned duetid. Kuulmata ei jää ka Koidu selle aasta eurolaul "Veidi veel".

"See kontsert on ühtlasi sissejuhatus Koidu uuele suuremale projektile Eestis, kus ta oleks nagu meie oma Michael Buble," tutvustab produtsent Tõnno Piigli. "Siit ka kummardus vanema generatsiooni lauludele nagu "Suveöö", "Mis värvi on armastus", "Veidi veel"."

Et kontsert oleks kuulaja kõrvale värvikam, on lugude seaded tellitud erinevatelt heliloojatelt. Näiteks Tõnu ja Tõnis Kõrvitsalt ning Tõnu Naissoolt.

Soliste saadavad Tallinna kammerorkester, Meelis Tauk kitarril, Mihkel Mälgand kontrabassil, Petteri Hasa löökpillidel ja Andrus Rannaääre klahvpillidel. Dirigeerib Jüri-Ruut Kangur. Kontsert kestab ilma vaheajata poolteist tundi.

Tõnno Piigli sõnul on paremad kohad Estonia kontserdisaali juba välja müüdud. Tartus ja Pärnus on praegu ruumi rohkem.

Tartu korraldajate pooleteisttunnises vaheajata kavas "Meestelt naistele" astuvad üles Vello Orumets, Andres Dvinjaninov, Jassi Zahharov ja ansambel Repriis.

"Kogu kontsert on pühendatud naistele, muusika on erinevatelt heliloojatelt ja suures osas kõlavad Eesti autorite tööd," avab korraldaja Väino Land ja lubab õhtu jooksul üllatusi.

Muidugi saab kuulda Orumetsa esituses hitti "Kui kõnnib mannekeen" ja Repriisilt uuesti orbiidil keerlevat "Diskomuinasjuttu". Jazzi Sahharov on sedapuhku valinud oma kavva estraadilaulud. "Tartus on piletimüük kiiresti läinud, kõige rahulikum on Tallinnas," ütles Land. Kontserdid toimuvad Eesti neljas suuremas kontserdisaalis.

8. märtsil toimub Kumu auditooriumis sarja "Diplomaatilised noodid" raames naistepäeva kontsert "Sulle - üks laul".

Õhtu peategelane on Puerto Ricos sündinud laulja ja näitleja Daniel Bonilla-Torres, kes on kuulsust kogunud nii Euroopa kui ka Ameerika lavadel. Eesti publikule peaks ta tuttav olema Birgitta Festivalilt, kus astus üles Piazolla operita "Maria de Buenos Aires" mees-peaosas.

Naistepäeva kontserdil kõlavad nii Puerto Rico ja Ibero Ameerika heliloojate teosed kui ka muusika Kariibi mere neegrirahvalauludest Piazolla ja Gardeli tangodeni välja.

Kõik, kes sooviks oma armsatele midagi eriliselt romantilist pakkuda, võiksid valida kontserdi Vihterpalu mõisas, kus korraldajad soovitavad lisaks muusikaelamusele ka eksklusiivseid pakette piduliku õhtusöögi ja ööbimisega mõisasviitides.

Kavaga "Kaunitele daamidele" teevad kummarduse kõigile naistele Rahvusooper Estonia muusikutest koosnev ooper-kvartett ja laulev näitleja Jüri Aarma. Kuulda saab igatsevaid vene romansse, tuntud meloodiaid ooperitest, vähemtuntud eesti autorite hitte nüüdisaja lavamuusikast, luulet, Rootsi kuninga Gustav III õuelauliku Carl Mikael Bellmanni laule-epistleid 18. sajandist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing