Näts valvekoerale

Raimo Ülavere 02. märts 2007, 00:00

Sedavõrd suure ülekaaluga on esmakordselt valimistel poliitikud ajakirjanduse seljatanud. Teemad, millest kirjutavad ajalehed, näitavad telekanalid, räägivad ikka sellest, mida tahavad meile rääkida poliitikud. Mammona ning mõttelaiskus on kinni löönud suure osa ajakirjanike suid.

Nn "gigantide heitlus" TV3s. Mina ei saa aru, miks ei korraldanud telekanali ajakirjanikud ise seda heitlust, pannes poliitikud tantsima oma pilli järgi? Tegu on praegu ju puhta poliitilise reklaamiga, selle sisu on kinni maksnud erakonnad. Nagu ka teised poliitpooltunnid prime-time'il. Kõike seda müüb TV3 aga ajakirjanduse pähe.

Avalik-õiguslikule televisioonile peaks valimiste aeg olema tähetund. Sealt vaatab vastu hoopis mõttelaiskus. ETV ajakirjanike poliitiliselt ülikorrektne tiim annab oma parima, et keegi pühapäeval valima EI läheks. Saated ja teemad on kulunud.

Trükimeedia räigeim näide on Maaleht, kes on raha (või lehe omanike halvasti varjatud ärihuvide) nimel valmis lugejaid petma - viimaste lehtede fantoomajakirjanike intervjuud Rahvaliidu tipptegijatega on äravahetamiseni sarnased lehe enda artiklitega.

Üllatab sisutühjus ning kümnete miljonite kroonidega ostetud kampaaniate massiivsus. See on aga löönud valvekoera hammaste vahele poliitnätsu, mis takistab hammustamast ning võimaldab ainult tellija materjalist mulle puhuda. Niru.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing