Väikesed on head

Tõnis Oja 27. märts 2007, 00:00

Arenenud riikide väikesed ja keskmised börsiettevõtted on pakkunud viimaste aastate jooksul investoritele suurt tulusust, kirjutab ajaleht Wall Street Journal.

Investeerimispanga Morgan Stanley Capital International läbi viidud uuringu kohaselt on väikeste ja keskmiste ettevõtete aktsiate tulusus eelmise viie aasta jooksul olnud keskmiselt 25 protsenti aastas.

Üheks põhjuseks, miks Euroopa väikeettevõtetel läheb suurtest paremini, on tugevnev euro. Kuna suurte ettevõtete tulud sõltuvad paljuski ekspordist, muudab kallinev valuuta nende toodangu vähem konkurentsivõimeliseks. Väikeste ja keskmiste ettevõtete turg piirdub peamiselt eurotsooniga, mistõttu nende valuutarisk on väike.

Viimase aja ühinemiste ja ülevõtmiste buumis on võitnud kõige rohkem väikesed ettevõtted. Citigroup on välja arvutanud, et eelmisel aastal toimunud 128 üle võetud ettevõttest oli 84 protsenti turuväärtusega alla 3 miljardi dollari. "See trend ilmselt jätkub veel mõne aja," lausus Citigroupi analüütik Manolis Lodiakis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing