Viimsis tiirleb õhus korruptiivne maatehing

Ralf-Martin Soe 18. aprill 2007, 00:00

Viimsi vallavanemal Urmas Arumäel oli 2006. aasta lõpus kohtumine advokaat Peeter Kutmaniga, ühe Inglise golfiringkondade investori esindajaga, kes soovis Viimsisse rajada golfirada koos ulatusliku elamuehitusega.

Arumäe teada pakkus 50 miljoni krooni eest hoonestusõigust inglastele ärimees Hillar Soosalu, ASi Viimsi Golf väidetav ainuomanik ja seeläbi poole maa hoonestusõiguse omanik ja Viimsi vallavolikogu liikme Ants Savesti äripartner.

Siiski pidi Kutman tühjade kätega lahkuma, sest Viimsi praegune võim ei luba maale ehitada ei golfirada ega golfiraja ehitamist rahaliselt toetavaid elamuid.

Samas käivad endiselt Soosalu kõrval golfimaaks mõeldud maalahmaka hoonestusõigust pakkumas ka praegune Viimsi volikogu liige Ants Savest ja advokaat Olev Kuklase, kes esindab väidetavalt Viimsi vallavolikogu endise esimehe Madis Saretoki huve. Juriidiliselt ei tohiks Saretokil ega Savestil olla mingisugust õigust hoonestusõigusele.

Viimase pakkumise tegid Savest ja Kuklase umbes kuu aega tagasi väidetavalt Eesti Näituste omanikule Igor Pihelale, kes aga ütles neile võimalustega tutvumise järel ära.

Pihela ei kinnitanud pakkumise saamist. "Viimsiga võib mind siduda küll mingil määral, aga mitte golfiga," sõnas mees.

Pihela sõnul on tema mängust väljaspool ja ta pole emotsionaalses ega pragmaatilises plaanis sellisest tehingust huvitatud.

Samuti lükkas igasugused golfiväljakuga seonduvad huvid ümber ärimees ja Viimsi volikogu liige Ants Savest. "Mina ei ole enam sellega seotud, kahjuks ei tea ma sellest asjast mitte midagi," ütles Savest.

Viimsi vallavanema Urmas Arumäe sõnul on siiski alust arvata, et hoonestusõigust pakutakse jätkuvalt müüa, sest sest miks muidu käivad potentsiaalsed ostjad vallamajast nõu küsimas, kas tasub osta ja mida sinna ehitada saaks.

Arumäe sõnul on tegemist sotsiaalmaaga ja golfiraja asjus pole keegi isegi mitte taotlust vallamajja toonud.

Arumäe näeb kahte võimalust, miks endised Viimsi võimumehed müüvad hoonestusõigust. Esiteks seetõttu, et praegustele hoonestusõiguse omanikele Viimsi vald vastu ei tule ning hoonestusõigust soovitakse müüa kellelegi, kel plaan läbi läheks. Teine variant on müüa maad lubadusega uuesti võimule tulles maa sihtotstarvet muuta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing