Dollar nõrgenes viiendat päeva

Peeter Teder 19. aprill 2007, 00:00

Dollar langes eile euro suhtes tasemele, mida pole nähtud 2004. aasta detsembrist saadik, sest USA alanev inflatsioon pani investoreid otsima varasid riikides, kus intressimäärad on tõusmas. Dollar nõrgenes viiendat päeva järjest.

"Dollar on surve all, kuna mure USA inflatsiooni pärast kahaneb ja turg võtab seda signaalina, et USA Föderaalreserv alandab intresse," ütles uudisteagentuur Bloombergile Dresdner Kleinworti valuutaanalüütik Michael Klawitter. "Euroopa keskpangad aga pigem asuvad intresse tõstma."

Euro maksis päevasiseselt isegi 1,3616 dollarit (1 dollar võrdus 11,4913 krooni), õhtupoole USA valuuta stabiliseerus ja euro eest tuli välja käia vaid 1,3568 dollarit. Dollar on euro suhtes jooksva nädalaga nõrgenenud 1,3 protsenti.

USA valuuta nõrgenes ka Inglise naela ja Jaapani jeeni suhtes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing