Veinimess ootab kõiki veinihuvilisi

Heidi Vihma 20. aprill 2007, 00:00

Selle nädala reedel ja laupäeval toimub Tallink Spa & Conference'i hotelli konverentsikeskuses Sommeljeede Veinimess.

Esimene päev on mõeldud professionaalidele, laupäeval 21. aprillil oodatakse messile kõiki veinihuvilisi.

"Eelkõige on veinimess mõeldud professionaalidele, sommeljeedele, kes töötavad kas restoranis, supermarketis, veinikeldris, maaletooja juures ja kelle ülesandeks on tunda jooke ning osata neid kliendile soovitada, samuti osata kokku sobitada veini ja toitu," tutvustab Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kadri Kroon. "Aga mitte ainult - teisel päeval oodatakse messile kõiki veinist huvitatud inimesi. Julgelt võivad tulla ka need, kellel pole seni erilisi kokkupuuteid veiniga olnud, kuid kes selle joogi vastu huvi tunnevad."

Messikorraldajate eesmärk on tõestada, et veinmaailm ei ole kellelegi liiga keeruline ega liiga snobistlik.

Messil on väljas 29 veini maaletoojat, lisaks toimuvad veiniteemalised loengud.

Oodata on ka veinimajade esindajaid, kes koos veinide degustatsiooniga tutvustavad oma veinimaja või oma piirkonna veine laiemalt. Sel aastal on palju uusi maaletoojaid - väikseid ühe-kaheinimese firmasid, kelle tooteportfellis on tihtipeale huvitavamaid veine kui suurtel importijatel.

Laupäeval kell 13 on kavas paneeldiskussioon, kus restoranijuht, maaletooja ja paadunud veinitarbija arutlevad intrigeerivatel veiniteemadel: kas Eestis on veinidel õiglane hind, millised on tarbija ootused kas siis restoranis või supermarketis veini ostes jms. Keskmise maaletooja veiniportfellist enam kui poole moodustava supermarketites müüdavad veinid, seetõttu on messile oodata igas hinnaklassis veine.

Oma lõhna- ja veinitundmise saab proovile panna lõhnarajal - pimedegustatsioonil saab ära arvata veinides peituvaid lõhnu ja nende järgi veine ära tunda. Proovida võivad kõik. Isegi kui õige veini äraarvamine ei õnnestu, saab kindlasti huvitava kogemuse.

Laupäeval kell 16 algab Eesti parima sommeljee konkurss. Messi lõpetab Heli-Maria Arderi kontsert. Messi ühe päeva pääse maksab 150 krooni. Veiniteemaliste loengute ajakava ja registreerimine www.sommeljee.ee

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:46
Otsi:

Ava täpsem otsing