Maksuamet ja Brem kaotasid Concordia pankrotist enim

Anne Oja 23. aprill 2007, 00:00

Möödunud neljapäeval kinnitas Harju maakohus pankrotimenetluse lõpparuande, mille kohaselt kadus Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Varahalduse võlausaldajatel igasugune lootus 19,7 miljonile kroonile, mis tulenes teise ja kolmanda järgu nõuetest.

Pankrotihaldur Toomas Saarma sõnul said võlausaldajad kätte ligi 8 miljonit krooni. Esimese järgu nõuded rahuldati sajaprotsendiliselt.

Brem Kinnisvarabüroo OÜ tegevjuhi Anti Purre sõnul said nad pankrotiprotsessi jooksul tagasi 756 703 krooni. "Meie nõude rahuldamata osa saatust ei ole veel arutatud, kuid loogiline oleks see protsessi lõppedes maha kanda," lisas Purre reedel.

Harju maksuametil jäi üles 7,1 miljonit krooni, millest 3,1 miljonit oli töötajate palgalt kinnipeetud tulumaks ning sotsiaalmaks. Ülejäänust moodustasid lõviosa viivised.

Ligi pooled osaliselt rahuldatud nõuetest tulenesid Audenteses jätkanud tudengite ettemaksust Concordia ülikoolile. Tudengid oma tiiva alla võtnud ülikool jäi ilma umbes 1,6 miljonist kroonist.

Audentese finantsjuht Annely Soosaar kommenteeris: "Need üliõpilased, kes olid 2003 suvesemestri eest juba Concordia ülikoolile õppemaksu ette tasunud, said õppida ilma rahata. Üliõpilased, kes oma otsuses kahtlesid, said sooritatud ettemaksu kasutada ka sügissemestril. Seega on Audentes tõepoolest vastavas mahus teenust osutanud."

Soosaar lisas, et pankrotipesast saamata jäänud raha ettevõtte majandustegevust oluliselt ei mõjuta.

Kolu mõisal uus omanik Möödunud aasta kevadel sõlmisid Concordia ülikooli pankrotti ajanud Mart Susi ja tema naine Mari-Ann kokkuleppe, millega andsid 15,5 miljonile kroonile hinnatud Kolu mõisa pankrotivara hulka.

Kõik pankrotihalduri korraldatud enampakkumised kukkusid läbi, olgugi et algul oli Kolu mõisa alghind 12 ja hiljem vaid 10 miljonit krooni.

Tänavu märtsis ostis mõisa PMC Ehitus, kes kavatseb ajaloolised hooned konverentsidele ja kultuuriüritustele kohandada. Selleks lubab kompleksi uus omanik investeerida kuni 35 miljonit krooni. Praegu on mõisa kinnistutele seatud 4,7 miljoni kroonine ühishüpoteek SEB Ühispanga kasuks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing