Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Suurkäive Telekomi ei liigutanud

Raivo Sormunen 24. aprill 2007, 00:00

Eesti Telekomi käive küündis eile ligi 108 miljoni kroonini (0,83 miljonit aktsiat). Väärtpaber lõpetas armsaks saanud 8,3eurosel (129,87kroonisel) hinnatasemel. Viimati näitas väärtpaber suuremat käivet möödunud aasta mais, aga toonase käibe saab liigitada dividendide maksmisega tingitud anomaalia valdkonda.

Telekomifirma aktsia sulgus viimati 8,3 eurost kõrgemal 13. märtsil. Pärast seda on väärtpaber üritanud sealt tulutult mõned korrad läbi murda (kaasa arvatud eile), kuid maagiline piir on püsinud väga tugevalt vastas.

Väärtpaberit näikse paigal hoidvat mõne väga suure investori rahuldamata müügihuvi.

Eesti Telekomi kvartaliraportitest on selgelt näha, et oma osalust on telekomifirmas vähendanud telekomifirma suuruselt kolmanda aktsionäri Deutsche Bank Trust Company taga olevad investorid. Tegemist on depoopangaga, kus hoiustatakse Londoni börsil noteeritud ning dollarites noteeritud Eesti Telekomi hoiutähti (GDRe).

Depoopangale kuuluvate aktsiate arv on poole aastaga jõudsalt vähenenud. Kui möödunud aasta septembris kuulus Deutsche Bankile üle 13,8 miljoni Eesti Telekomi aktsia, siis nüüd kõigest 10,5 miljonit.

Näib, et Londonis pole Eesti Telekomi aktsia eriti nõutud kaup. Seda hoolimata esimese kvartali majandustulemustest, mille peale tõstis investeerimispank ING möödunud reedel aktsia hinnasihti 8,15 eurolt 9,20 euroni (143,95 kroonini).

Neljapäeval tulemused avaldava Tallinna Kaubamaja aktsia tugevnes 3,5% ja jõudis 139,41 kroonini (8,91 euroni).

Kommentaari autor omab Eesti Telekomi aktsiaid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing