Koolitus olgu kindel võimalikult varakult

Marko Liibak 02. mai 2007, 00:00

Koolitusfirma SELF II infojuhi Kelly Tsilke sõnul tuleks näiteks koolituse kõrgperioodil - sügis, talv ja kevad - koolitustellimus teha orienteeruvalt pool aastat ette.

Suvekuudeks koolitust tellides piisab aga viiest nädalast, mis on ka minimaalne aeg koolitusematerjalide ette valmistamiseks.

Tsilke lisab, et koolituste toimumisaeg oleneb suuresti vastava kvalifikatsiooniga koolitajate töögraafikust. "Mõnda meie pakutavat teemat oskavad edasi anda kõik või siis enamik SELFi koolitajaid, kuid osa valdkondade puhul on neid vaid mõned. Seetõttu on keeruline öelda väga täpset aega, kui pikalt tuleks koolitust ette planeerida," räägib Tsilke.

Kuid ta soovitab koolituse võimalikult pikalt ette tellida, sest seda rohkem on kliendil võimalik valida erinevate aegade ja ka sobivamate nädalapäevade osas.

Tsilke kinnitusel koolituste hinnad suvel ja talvel ei erine, nii nagu periooditi erinevad tellimisajad. "Hinnas ei ole mingit vahet, sest lähtume kõigi koolituste puhul enda baashindadest, ükskõik kas koolitus tellitakse näiteks juuliks või septembriks," märgib ta.

Kevadisel ja sügisesel koolituse kõrgperioodil on tõesti võimalik, et klientidel ei ole plaanitud koolitust võimalik soovitud ajal ja kiiresti saada, märgib koolitusfirma Invicta tegevjuht Peeter Puskai. See on sellepärast nii, et treenerite koormatus on nendel aegadel üsna suur, selgitab Puskai. "Üks tipptreener suudab kuus läbi viia keskmiselt 10-12 treeningupäeva."

Invictal on olnud olukordi, kus soovitud koolitusaega tuleb oodata kuni kaks kuud, sest kliendid küsivad konkreetseid treenereid, kelle graafik on üsna tihe.

Koolituse tellijatele, kes ei tavatse koostada pikemaajalisi koolituskavasid, soovitab Puskai siiski aasta alguses paika panna koolituskavad, mis toimuksid perioodil aprillist juunini. Juunis tuleks teha valikud koolitustes, mis peaksid toimuma oktoobrist kuni novembrini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:31
Otsi:

Ava täpsem otsing