Eksootiline India Elevant vanalinnas

Heidi Vihma 04. mai 2007, 00:00

Varajasel reede õhtul oli Elevandis ainult üks vaba laud. Istusime, ootasime. Mõne aja pärast tuli ettekandja ütlema, et seegi laud on kinni, et tegelikult me ei tohikski sinna istuda. Või siis peame hiljemalt tunni aja pärast ära minema. Et tal on kiire ja ta ei jõua kogu aeg kõigile ütelda, mis lauad on kinni ja mis ei ole. Ja silti kah ei jõua panna. Valisime kähkuka - tunniga kõht täis ja minema.

Nii et seekord polnud sissejuhatus üldsegi meeldiv. Sellist algust ei tule just sageli ette. Aga Elevant võib seda endale lubada, tal pole klientide vähesust karta. Elevanti armastatakse. Tegelikult on ta mullegi alati meeldinud, eriti just lahkete ettekandjate pärast. Ka seekord läks pärast jahedat vastuvõttu kliima soojemaks, teenindus oli kiire ja korralik. Suhtlust jäi küll väheks, aga toomine-viimine sujus libedalt. Ja ega me selle tunniga palju jõudnudki.

Muidu on Elevant soe ja kodune. Kohupiimavärvidega maalitud seinad, laudpõrandad, vanad puitdetailid, värviliste kaladega akvaarium, mõnus valgus ja paraja suurusega lauad. Ka inimesed on siin teistmoodi kui muidu kesklinna restoranides - vabamad, jutukamad, lõbusamad. Lastakse lipsud lõdvaks ja võetakse õlut. Taustaks mõnus muusika, kus bossad vahelduvad Aasia rütmide ja hip-hop'iga, aga kõik on justkui kiiksuga, fusion-variandis.

Indias liha peaaegu ei sööda, aga põhjamaa inimene ilma ei saa - Elevandi menüüs on lisaks traditsioonilistele taimetoitudele ka palju ebatraditsioonilisi lihatoite: viies kastmes sealiha, üheksas kastmes lambaliha, on ka põtra ja metssiga ja kana, aga hindude pühaks peetavat veist ikkagi ei ole.

Meie valisime läätsed Lõuna-India moodi ja tawa kabab'i krevettidega. Valik sai tehtud uudishimu, mitte maitse-eelistuste põhjal. Eriline India köögi sõber ei ole ma nagunii, need maitsed on minu jaoks liiga kirjud.

Tawa kabab'i seletab menüü lahti kui kuumal plaadil küpsetatud eine India leiva ja külmade kastmetega. Kuuma malmaluse ühes servas olid küpsetatud krevetid, teises vürtsikas köögiviljasegu. Keskel suur hunnik Hiina kapsast, salatiks vist mõeldud. Lisaks õhukesed India leivad. Krevetid ja juurvili olid maitsvad, Hiina kapsas aga täiesti maitsetu ja mõttetu. Mahutoode - jätab küll mulje lopsakast serveeringust, aga ei maitse. Aga Lõuna-India läätsede kohta mitte üks halb sõna, need kõlbaks taimetoidueeskujuks mistahes restoranile.

Kuigi Elevandi hinnad ulatuvad kesklinnale kohaselt päris suurte numbriteni, on siin ka odavamaid roogasid küllalt. Isegi alla 100 krooni maksvate roogade rida on päris pikk, nii et tõeline omarahakoht, eks seepärast ka alati rahvast täis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:46
Otsi:

Ava täpsem otsing