Saku Suurhalli omanikud plaanivad hiigelinvesteeringut

Kadi Heinsalu 09. mai 2007, 00:00

Ettevõtjad Aare Kilp, Marcel Vichmann ning Oliver Kruuda omandasid paari aasta eest OÜ Pivotal enamusosaluse kaudu ASis Rocca al Mare Suurhall ja kavandavad nüüd 700 miljoni kroonist hiigelinvesteeringut, kirjutas majandusajakiri Saldo.

Tervisemetropoli plaani tellisid omanikud eelmisel aastal arhitektuuribüroost Eek ja Mutso ning seda mainib firma juhtkond oma 2006. aasta majandusaasta aruandes.

Plaani järgi rajatakse sinna spordihotell, treeninghallid, mitmeotstarbelised saalid, harjutusruumid ja terviserajad. Tänavu peaks algama rahvusvahelise arhitektuurikonkursi korraldamise ja piirkonna detailplaneeringu algatamise ettevalmistused.

Kilpi ja Vichmanni ei õnnestunud eile tabada. ASi Rocca al Mare Suurhall juhatuse esimees Aivar Sirelpuu rääkis, et ajakirjas välja käidud plaan on alles esialgne arenguvisioon ja sel aastal kindlasti midagi ei juhtu. "Omanikud, sealhulgas Tallinna linn, on lihtsalt asja arutanud," täpsustas ta.

Saku Suurhall jõudis eelmisel aastal esimesest korda alates 2001. aastast kasumisse, kuid see oli Sirelpuu sõnul raamatupidamislik, sest osa varasid hinnati ümber. Nimelt oli hoone allahindlus 70 miljoni krooni võrra aastast 2002 omanike arvates põhjendamatu ja see tühistati osaliselt. Sellest tekkis erakorralist tulu 48 miljonit krooni.

Sel aastal investeeritakse nipet-näpet hoone käigushoidmisse, kuid Sirelpuu sõnul on maja heas korras. Tulu toovad üritused, maiks on neid suurhalli kodulehel kirjas seitse, juuniks kolm ja edasi iga kuu paar üritust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing