Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Edu valemid 2007

Ellen Murula 11. mai 2007, 00:00

Kui 20ndatel räägiti Ameerika Ühendriikidest kui unistustemaast, kus ka ajalehepoisist võib saada miljonär, siis nüüd on paslik öelda seda Eesti kohta.

Üldiselt arvatakse, et edu tuleb raske tööga. Mõneti on selles tõtt - päris midagi tegemata ju jõukaks ei saa. Kuid rohkem kui sülge, higi ja pisaraid eeldab tänapäeval tõeline edukus informatsiooni ja pealehakkamist.

Mu sõbrad Kesk- ja Lääne-Euroopas on ilmatuma kadedad, et siinmail toimub pidevalt mitmeid töölevärbamisi, ideedekonkursse ja konverentse. Noorte tööjõust ja oskuste arendamisest ollakse tõeliselt huvitatud.

Kui end ühel suvel tõestad, siis järgmisel samasse ettevõttesse tööle saada on üsna lihtne. Ja siis mitte enam ettekandja või müüjana, vaid kogenud töötajana. Nii kujuneb tööandja ja töötaja vaheline pikaajaline koostöö ja usaldus. Tuleb ainult silmad-kõrvad erinevatele tööpakkumistele lahti hoida.

Kes kohe käsi raske tööga mustaks teha ei taha, võib alustada konkurssidel osalemisest. Ka sotsiaalset ettevõtlust propageeriv Heateo Sihtasutus tervitab avasüli uusi entusiaste. Miks mitte teha teoks oma firmaidee - võistlustel osalemine on ohutu viis järele proovida, kas mõte peaks reaalsuses vett.

Hästi paljud keskkoolinoored ei viitsi tööpakkumisi vaadata, ootavad, et tutvuste kaudu keegi sooja koha ette söödaks. Karm tõde on aga see, et tutvuste kaudu elu seadmine jääb mainitud 20ndate Ameerikasse.

Tänapäeval on inimesed muutumas aina võrdsemaks, kõigil on ju kodus või koolis internet - info on kättesaadav absoluutselt kõigile. Seega jääb üle edukaks olemisega kohe täna pihta hakata!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing