Tartu väikeettevõte kempleb Arco Vara tütrega

Villy Paimets 11. mai 2007, 00:00

"Summa ei ole suur, 160 000 krooni, kuid asi on põhimõttes," kinnitas OÜ TMK Projekt ainuomanik Toomas Mölder, kes küll tunnistas, et jäi töödega veidi hätta, kuid mitte omal süül. "Projekteerija ja vaiade lööja ei saanud oma tööga hakkama, ühes kohas oleksime me pidanud näiteks vundamendi kahe meetri kõrgusele õhku valama!"

Mölder rääkis, et talle kuuluv TMK Projekt pidi renoveeritava Tehvandi suusakeskuse lasketiiru aiaga ümbritsema, kuid mitme asjaolu kokkulangemise tõttu jäi osa aiast rajamata. Mölder süüdistas selles valesti koostatud projekti ning halvasti tehtud eeltöid: tegemist oli turbapinnasega ning nõrga eeluuringu ja kehva projekti tõttu ei ulatunud OÜ Mikrovai poolt vundamendi alustalaks mõeldud vaiad läbi turbakihi kõvemale alusele välja aeda kandma mõeldud betoonalused vajusid ümber.

Mölder kaalub kohtu poole pöördumist. Ta heidab Arco Ehitusele ette, et kehva eeltööd teinud firmadele - OÜ-le Taru Projekt ja OÜ-le Mikrovai - maksti kõik kenasti ära, kuid nende kehva töö tõttu kannatanud firmale jäeti maksmata.

Arco Ehitus OÜ projektijuht Leho Vürst oli aga teist meelt: "TMK Projekt OÜ on esitanud meile arveid tööde eest, mida nad pole kas üldse teinud või pole teinud nõuetekohaselt," kirjutas Tehvandi valmimise eest vastutav Vürst e-kirjas. "Kõigi aktide alusel vastu võetud tööde eest oleme TMK Projekt OÜ-le arved viimase sendini tasunud."

Palvele anda asjast ka omapoolne versioon, vastas Vürst "Minu versioon on lihtne, ebakvaliteetse või tegemata jäetud töö eest me ei maksa ei Teie poolt nimetatud ettevõttele ega ka ühelegi teisele allhankijale - meie kliendid ei andestaks seda meile. Kui kellelgi oleks meile mõni tõsiseltvõetav etteheide, siis ta ei peaks seda tegema ajakirjanduse vahendusel."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing