Mobiilis üha etem kaamera

ÄP 16. mai 2007, 00:00

Viie aasta eest tulid Eestis müügile esimesed kaameraga mobiilid. Need maksid küll palju - nagu ka toonased digikaamerad -, kuid väga mõnus oli mis tahes põnev olukord või sündmus fotole jäädvustada. Probleemiks polnud ka see, et neid pilte ei saanud madala, kõigest 0,3 MP suuruse resolutsiooni tõttu eriti kuskil kasutada.

Vahepeal tulid müügile 2 MP ja 3 MP kaamerad, kuid hoolimata kvaliteedi paranemisest pildistamisvaimustus vähenes. Nüüd on Nokia toonud turule 5 MP kaameraga varustatud mobiili, suve lõpul tuleb konkureeriva 5 MP kaameramobiiliga välja ka Sony Ericsson. Lõuna-Koreas toodetakse lausa 10 MP kaameraga telefone, iseasi kas selline kõik-ühes-seade ikka leiab piisavalt inimesi, kes neid võimalusi ka kasutavad.

Niigi on ju mobiilidel palju lisasid, mida tegelikult enamik meist ei kasuta. Tõsi, uuringute kohaselt on fotografeerimine Eestis levinuim hobi - siin võib üha parem kaameramobiil fotohuviliste arvu veelgi suurendada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:32
Otsi:

Ava täpsem otsing