Muhu saare kokakool

Heidi Vihma 18. mai 2007, 00:00

Muhu saarel korraldab soomlanna Sikke Sumari juba mitmendat suve kokanduskursusi. Nami Namaste kokakool asub Simiste külas, vaid mõni kilomeeter Kuivastu sadamast.

Sumari missiooniks on tuua inimesed kokku ühise söögilaua äärde: toiduvalmistamine maandab stressi ja ühendab inimesi. Seda naudivad nii need, kes õpetavad, kui ka need, kes õpivad.

Kokanduskursused Muhu saarel on eriti populaarsed soomlaste hulgas, aga järjest sagedamini satub sinna ka eestlasi. Tullakse nii üheks kui ka kaheks õhtuks, kursuste teemad pole ette kindlaks määratud, toit sünnib vastavalt hetkeinspiratsioonile ja hooajalisele toorainele. Kursusi saab korraldada ka meeskonnakoolituse ühe osana.

Nami Namaste kursustel saad ühises söögitegemises osaleda just nii palju, kui tahad. Köögileti ümber mahub koos Mirja von Knorringuga toimetama kuni kaheksa kokaõpilast, väliköögis hea ilmaga ka rohkem. Koos valmistatu süüakse ka koos ära.

Nii palju kui vähegi võimalik, kasutatakse kohalikku toorainet - oma saare lambaliha, kala, mune, köögivilja. Ürdid tulevad talu ürdiaiast, ka osa köögiviljast on kohapeal kasvatatud.

Eelmise nädalalõpu kursustel õpiti tegema pestot ja peedi-carpaccio't, flambeerima ja küpsetama lambaribi, segama kokku salatikastmeid. Õhtusöögi menüü oli neljakäiguline: peedi-carpaccio fetajuustuga, pasta pestoga, lambaribi värskete kartulite ja rooma salatiga ning kodune tiramisu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing