Kalevite kange rahvas

Heikki Haldre 25. mai 2007, 00:00

Meil kõigil on oma kangelased ning me teame, et on neid, kes vajavad kangelaste tugevat abikätt. Tänapäeval leiab kaubandusvõrgust esemeid, mis meist igaühele vägilase võimed annavad.

"Jää kestma, Kalevite kange rahvas, ja seisa kaljuna, me kodumaa!" alustas Johannes Semper Eesti NSV hümni sõnadega eesti rahvast. "Soomussärgid sätendamas, väljub vahutavast veest nelikümmend vägimeest, vapper igaüks ja kena, näides noorte hiidudena…" kirjutas A. S. Puškin samuti kangelastest. Kangelastest naaberriigis.

Muinasjutus astus vägilane sammu ja maa värises, astus teise ja lendas seitse penikoorma kaugusele naaberlinna. Vägilaste maailmast tunduvad pärit olevat ka Powerisers - jalatsid, millega suudad hüpata kahe meetri kõrgusele ja joosta 30 kilomeetrit tunnis.

Võluratsu sööstab tuhatnelja üle laante ja mägede. Tänapäevased rulluisud sööstavad sama kiiresti üle sama konarliku pinnase. Suured rattad teevad sõitmise võimalikuks nii murul, rannas kui ka Šveitsi juustul (st Kuu peal).

Muinasjutus langeb vägilase hoobist mets, vägilaskilbid kaitsevad suurimagi ohu eest. Ohu eest kaitseb ka uudne materjal d3o. Riiete sisse peidetuna on d3o pehme, kuid muutub kivikõvaks hetkeliselt, kui seda tabab löök. Praegu tehakse sportlastele sellest materjalist kaitsmeid ja mütse, mis muutuvad kokkupõrkel kiivriks.

Kite-tek ühendab langevarju-laadse tiiva ning tugeva maastikurula. "Leiab tugev tuuletiivul, leiab paksust pilvetesta, kanget meest ei köida köied, pea ei kinni raudapaelad!" - viib Kite-tek sõitja kaugustesse ja kõrgustesse.

Kui muinasjutuvägilane jäi rahule tuultekojas, ei passinud talle rikkused ja uhkeldamine, siis tänapäevane vägilane on loodusjõudude eest kaitstud. Kui keset võitlust uni tuleb, siis vedrukarkassiga telgi üles seadmine võtab vaid kaks sekundit - viskad telgikoti õhku ning maandudes on nagu võluväel avanenud.

A-bike'i jalgratas on samuti sobilik vägilasele, kes teeb kangelastegusid modernses maailmas. Jalgratas kaalub vaid 5 kilo ja on kokku volditult umbes käekoti suurune. Kerge ja puhas A-bike viib kohale kaks korda kiiremini kui jalgsi käies ning jätab rohkem aega teha igapäevaseid kangelastegusid.

Heikki Haldre kirjutab blogi "Materialist - asjade kultus" www.materialist.ee/

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:32
Otsi:

Ava täpsem otsing