Kuluhüvitised koguvad vastaseid

Lemmi Kann 01. juuni 2007, 00:00

Kolmapäeval tegi Eesti Maksumaksjate Liit avaldusega, milles peetakse õigeks, et rahvaesindajate suhtes peavad kehtima samasugused reeglid nagu tavalisele maksumaksjale. Eile ühinesid avaldusega Eesti Investorite Liit ja Eesti Ametiühingute Keskliit.

"Kui Riigikogu liikmete arvates on piirmäärad ebamõistlikult väikesed ja dokumentide esitamise kohustust peetakse mõnitamiseks, oleks õiglane lubada ilma dokumenteerimisnõudeta hüvitisi ühtemoodi kõigile maksumaksjatele," teatas maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis.

Ka investorite liidu meelest on jätkuvalt tähtis luua võimalikult võrdne maksustamine. "Soovides olla progressiivne ja demokraatlik riik, tuleks välistada George Orwelli Loomade farmi olukord, kus kõik ühiskonnaliikmed on võrdsed, aga mõned veelgi võrdsemad," kommenteeris investoriteliidu juht Jaanika Merilo.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on tööandjalt ilma kuludokumentideta ja riigile makse maksmata tasu võrdne ümbrikupalgaga. "Kuigi Riigikogu menetluses olevas eelnõus seda mõistet ei kasutata, on lihtsal inimesel väga raske mõista, mille poolest erineb kavandatav kuluhüvitis seadustatud ümbrikupalgast."

Õiguskantsleri büroo teatel on õiguskantsler Allar Jõks juba asunud seaduse eelnõu analüüsima.

Maksumaksjate liit alustas eile hommikul oma kodulehel allkirjade kogumist ettepanekule tagada kõikide maksumaksjate võrdne kohtlemine. Õhtupoolikuks oli kogutud üle 5500 allkirja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing