Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Grill-liha muudab maitsvaks seltskond
Kauplustes läheb grill-lihariiuli juures pilt üsna kirjuks ja kõike pakutavat ei õnnestu meie lühikese suve jooksul kuidagi proovida.
Sama kiiresti, kui kerkivad uued majad kauniste aedadega, suurendavad kaupmehed ka grilltoodete valikut ja nende kinnitusel on tänavune mai eelmise aasta tulemust juba tugevalt ületanud.
Grillimine on muutunud suviste aiapidude lahutamatuks osaks ja tõenäoliselt võtab iga värske aiaomanik esimeste ilusate ilmade saabudes suuna ka grillitarvikute osakonda.
Eestlasliku vaprusega on peremees nõus seisma lisaks lõõskavale päikesele ka hõõguvate süte kõrval ja tossava suitsu sees. Ja rõõmsameelne seltskond talub vapralt suveõhtutel ründavaid sääski ja nende kirumine on vestluse lahutamatu osa.
See kuulub Eestimaa suve juurde. Lihasöömine on lihtsalt põhjus sõbrad kokku kutsuda, keda ehk pole terve talve näinud.
Ratsionaalsed eestlased kipuvad vajama sõpradega kokkusaamiseks ja vaba aja veetmiseks mingit põhjust või eemärki. Vähe kutsutakse kedagi lihtsalt külla või öeldakse, et saame täna kokku ja ajame niisama juttu.
Ikka ollakse harjunud, et külaskäimiseks peab olema mingi põhjus, näiteks sünnipäev või jõulud.
Suvel lisandub neile veel suurepärane eesmärk - grillimine. Lihtne on helistada sõpradele ja öelda, et ostsime uue grilli ja tahame täna katsetada uut liha.
Ega siis üksinda grillida saa, lihakogused on mõeldud ikka suurele seltskonnale. Nii kogunebki õhtul seltskond grilli ümber, et kiita pererahvast ja uut lihasorti.
Aga ega keegi pahandagi, kui algaja grillimeister liha veidi ära on kõrvetanud. Grill-liha muudab maitsvaks siiski hea seltskond. Sääsehammustused paranevad ruttu.