Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tarkvaraspetsialiste ootab 100 000kroonine palk

Anne Oja 12. juuni 2007, 00:00

"Otsime uue projekti raames Tallinna tööle Axapta tarkvara konsultante," tutvustab oma pakkumist CV-Online'is OCC Computer Personel. "Pakume põnevaid võimalusi, stabiilset tööd ja kuupalka alates 100 000 kroonist."

Erineval hinnangul võib kogu Eesti peale leiduda ligikaudu 70 Axapta spetsialisti. Enamasti teenivad nad 25 000-30 000kroonist põhipalka kuus, millele lisandub boonus uute projektide pealt.

"See on tõesti väga hea pakkumine," kommenteeris OCC Computer Personeli äritarkvara valdkonna juht Martin Keenan, keda hiigelpalka pakkuv töökuulutus esitleb kui kontaktisikut.

Keenani sõnul otsib OCC Axapta spetsialiste oma kliendile, kes vajab Tallinna 6-8 inimest. Lepingud sõlmitaks kuueks kuuks kuni aastaks.

"Ma ei saa öelda, kellele me inimesi otsime ja kui palju oleme neid juba leidnud," ütles Keenan. Ta ei soostunud avaldama ka seda, kas palgatavad IT-spetsialistid hakkavad töötama Eesti turu jaoks või rakendatakse nende töö tulemust mõnes teises Euroopa riigis. Keenani sõnul on nad kõigist Balti riikidest IT-spetsialiste otsinud ja palganud ka varem.

"Kui oleksin konsultant, siis küsiksin, kas tegu on põhi- või tulemuspalgaga," ütles MicroLink Eesti juhatuse liige Raigo Raid ja lisas, et väljapakutud tase tähendab nii või teisiti väga suurt koormust.

"Ma arvan, et on ikka mitmeid, kelle ego on piisavalt suur ja kes julgevad end pakkuda," kommenteeris Raid.

Raidi sõnul tekitab tarbimisbuum olukorra, kus tööandja tunnetab iga päev palgatõusu survet. "Mõni peab end juba pärast üht-kaht projekti suureks spetsialistiks," ütles Raid ja avaldas samas lootust, et MicroLink ei jookse enneolematu pakkumise peale töötajatest tühjaks. "Pigem tundub, et firma on hädas ja otsib, kes süsteemi kiiresti korda teeks," lisas Raid. Oletada võib ka seda, et kombatakse lihtsalt turgu, vaadatakse, mis tingimustel ja kui palju üleminejaid oleks.

"Mina üleliia ei muretse. Mul on inimesed, kes on seda luuranud - tegu on ettevõtja palgakuluga ehk selles on ka sotsiaalmaks sees," ütles Columbus IT juht Ivo Suursoo. "Tavaliselt ei taha tippspetsialistid töötada vaid ühe ettevõtte heaks. Ja kui keskpärane reageerib, siis temale seda raha ei maksta."

"Mind see tööpakkumine ei huvita, pole seda isegi vaadanud," sõnas Columbus IT tiimijuht Innar Rohtla. "See on kahe otsaga asi," põhjendas Rohtla, "võite maksta ka miljoni, aga kui töö mind ei huvita, pole rahasumma määrav."

Rohtla pidas pakkumist küll fantastiliseks, kuid nentis, et diskussiooni pole see tema kolleegide seas tekitanud. Palganumber eeldab, et tööd tehakse Eestist väljapoole, aga kes välismaale tahtis, on sinna juba läinud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing