Kalev investoritele vaid risuks kaelas

Tõnis Oja 14. juuni 2007, 00:00

Eilsel üleüldiselt positiivsel börsipäeval torkas negatiivse näitena silma ainsana miinusesse jäänud Kalevi aktsia, mille hind kukkus 1,77 protsenti 17,37 kroonini. Tõsi, aktsia käibeks oli tühisevõitu 45 300 krooni, kuid kauplemispäev oli üldse tavapärasest vaiksem ja alla saja tuhande krooni suuruse käibega pidid leppima veel Norma, Harju Elektri, ASi Tallinna Vesi ning Viisnurga aktsiad.

Kui möödunud aastal oli veel mingit lootust, et Kalevist võib pikemas perspektiivis asja saada, siis viimastel kuudel tundub, et ettevõtte aktsia on väikeinvestoritele vaid risuks kaelas. Aasta algusega võrreldes on aktsia kaotanud pea kolmandiku oma väärtusest, olles sellega ülekaalukalt kõige kehvemini liikunud väärtpaber. Aasta algusest on lisaks Kalevile miinusesse jäänud veel Harju Elektri (-15%), Tallinna Kaubamaja (-11%), Norma (-7%), Eesti Telekomi (-5) ja ASi Tallinna Vesi (-4%) aktsiad. Kuid kõik ülejäänud tänase seisuga miinuses olevad ettevõtted on maksnud või maksavad dividende.

Siililegi on selge, et Kaleviga tuleks midagi ette võtta, sest ettevõtte majandustulemused on viimastel aastatel, s.o ajal, mil riigi majanduskasvu mõõdetakse kahekohaliste numbritega, olnud enam kui nigelad. Ka selle finantsaasta lõppnumbrid ei tõota midagi head, sest üheksa kuu kasum langes eelmise aastaga võrreldes 40%.

Kuid Kalevist tulevad uudised on kõike muud, kui need mida sellises olukorras ettevõttelt ootaks. Teisipäeval teatas magusatootja, et ostis juhatajale Oliver Kruudale ja Tartu ettevõtjale Neinar Selile kuuluva OÜ Eesti Spordikanal ning alustatakse telekanali loomist.

Tule, taevas, appi!

Autor on Kalevi aktsionär.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing