Kolm tõusupäeva

Tõnis Oja 18. juuni 2007, 00:00

Nii Euroopa kui ka USA aktsiaturud lõpetasid nukralt alanud eelmise nädala kolme tugeva tõusupäevaga. USA aktsiaturgude hinnaliikumist peegeldav S&P 500 indeksil oli parim nädal aprillist saati. Euroopa aktsiaturgude hinnaliikumist kirjeldaval Dow Jones Stoxx 600 indeksil oli suurim tõus viimase kolme kuu jooksul.

Aktsiaturgude tõusu peamine tegur on makromajanduslik olukord teisel pool Atlandi ookeani. USA keskpanga makromajanduslik ülevaade, nn beež raamat, andis teada, et tugevat survet pole palkadele ega inflatsioonile. Eelmisel kuul kerkisid hinnad 0,1 protsendi võrra, kuigi analüütikud prognoosisid 0,2 protsent. See aga tähendab, et juhul kui USA majanduskasv hakkab aeglustuma, annab see võimaluse keskpanga juhil Ben S. Bernankel alandada baasintressi.

Euroopas oli tähelepanu keskmes Suurbritannia suurim jaekett J. Sainsbury, mille aktsia kerkis 4,42 protsenti, 590 Suurbritannia pennini. Katari investeerimisgrupp suurendas oma osaluse seal 25 protsendini ja võib teha pakkumise kõikidele aktsiatele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing