Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Suvine kokteilipidu

Elo Odres 06. juuli 2007, 00:00

Suvel on ju võtta värskeid maasikaid, arbuusi, rabarberit, piparmünti õunapuu alt - kõik need on head kokteiliks mikserdada. Ületamatu tegija suvistes kokteilides on jäätis. Kuidas kõiki neid häid asju omavahel veel paremaks kokku panna, õpetab Tallinna vanalinnas asuva lounge‘i Deja Vu baarmen Tõnis Lass.

Seadsime Tõnisele ülesandeks, et neid kokteile peaks ilma suurema pingutuseta olema võimalik valmistada ka kodustes tingimustes. Nii loobusime pärast järelemõtlemist Chicago kohvist, seda imejooki peate minema Deja Vu'sse proovima.

Kui kõik seitse jooki juba kenas rivis baariletil seisid, arutasime, mis peaks koduses baarikapis olema, et oleks võimalik midagi tavapärasest džinn-toonikust põnevamat kokku segada? Retseptides näpuga järge ajades ja Tõnise soovitusi kuulates sai kokku selline nimekiri.

Paar huvitavat likööri, mis lisaks maitsele annavad joogile ka magususe. Eriti soovitab Tõnis rabarberilikööri, mis annab hea värske maitse. Ja muide, siider saab hoopis parem, kui talle lisada tibake rabarberilikööri. Liköörid säilivad avatuna aastaid. Kuigi kokteilidesse kulub neid vaid paari sortsukese kaupa, ei maksa karta, et nendega midagi juhtub.

Lisaks likööridele võiks olla ka paar erimaitselist siirupit, mis annavad samuti maitset ja magusust, aga jook ei saa nii kange.

Kurk, melon ja arbuus on kolm asja, mis annavad jookidele hea värske maitse.

Valge rumm on hea kokteililisand, sest tal pole domineerivat maitset.

Külmutuskapis peaks olema jääd. Kokteilidesse läheb enamasti jääpuru. Kui mehaanilist jääpurustajat osta ei taheta, siis lihtne viis on keerata kuubikud mõne vana rätiku sisse, mida enam kasutada ei taheta, ja lihtsalt taguda peeneks.

Segada võib kodus kas keeratava kaanega purgis või kasutada eri suurusega klaase-kannusid.

Mikser vast ikka on olemas enamikus kodudes. Ja kui juba kokteilisegamiseks läheb, siis jäätist ja mõned sobivad mahlad võib ju minna ning poest juurde osta! Marjad on kõige parem korjata muidugi oma aiast, aga poe omad ajavad ka asja ära.

Kõige lihtsam suvejook ongi klassikaline smoothie. Marjad, jäätis ja mahl mikserdada ning karastav jook päikesepaistelise päeva värskenduseks ongi valmis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing