Upup järgib trende ning pakub süüa

Heidi Vihma 13. juuli 2007, 00:00

Upupis on hiigelsuured teetassid, tibatillukesed espressotassid ja kandilised taldrikud. Värvideks tumepruun ja laimiroheline. Kohti on kahel korrusel, ülemisel nurkapugemise kohad, alumised sobivad nii enese näitamiseks kui ka teiste vaatamiseks. Loomulikult on Upupis diivanid - mis lounge ta muidu ikka oleks. Samas on ka korralike toolidega lauad olemas.

Upupi välimus on ära sätitud nagu modellil enne catwalk'ile minekut. Aga modellidel pole kokandus teatavasti mitte kõige tugevam külg, nii et olin valmis üllatusteks.

Need ei jäänud tulemata, ja sedapuhku olid kõik üllatused vägagi positiivsed. Esiteks menüü - siinsed road on piisavalt originaalsed, neid ei kohta sageli ja valmistusviisid ning lisandid äratasid juba lugedeski huvi. Näiteks maisikana röstitud tomatite ja safrani aioli'ga. Või siis külm vichyssoise aurutatud forelli ja siiamarjaga, seeneraguu siiamarjaga, tuunikala rillette, kui nimetada vaid toredaimaid leide.

Menüü lubas maitsenaudinguid, tegelikkus ületas antud lubadused. Roogade välimus, lisandid, kastmed, küpsetusastmed - kõik oli väga heal tasemel, üllatavalt leidlik ja viimistletud. Pole võimalik järjestada, et miski oli hea ja mõni teine veel parem, kõik, mida sõime, oli väga hea - vichyssoise, grillsalat Halloumi juustu, kabatšoki ja baklažaaniga, ahjus küpsetatud maisikanarind ja praetud pangassius'e filee kuuma vahemeresalatiga. Halloumi juustu pole varem söönud, pärit peaks see olema Küproselt, maitselt meenutab natuke kaukaaslaste tehtud suluguni't, mida aeg-ajalt Tallinna turgudelt osta saab. Pangassius on valge lihaga kala, kelle mitmed Tallinna restoranid on viimasel ajal menüüsse võtnud.

Nii grillsalati kui praadide lisandiks oli lisaks menüüs nimetatud komponentidele ka hulk rohelist salatit, köögivilju oli üldse ohtralt. Portsjonid polnud ülearu suured, aga ka mitte väikesed - täpselt parajad. Pealegi lubas menüü pea kõiki eelroogasid, suppe ja pearoogasid ja väikeseid suupisteid - kõik asjad ühe hinnaga (25 krooni tükk). Kui palju selle eest saab, jäi seekord proovimata. Olulisem on ju see, et viitsitakse selliste pisiasjadega üldse tegeleda.

Magustoiduks valitud šokolaadi fondant vaniljejäätise ja vaarika coulis'ga oli nii ilus, et ei raatsinud kohe söömagi hakata. Šokolaadi fondant on pealt nagu muffin, aga kui lusika sisse lööd, voolab välja sulašokolaad. Nii et muffini-moodi koogike, jäätisepall ja tilluke kastmekann olid kolmekesi kenal alusel reas, melissioksake ka jäätist kaunistamas, tuhksuhkruga üle raputatud - no küll oli ilus. Ja mitte ainult ilus, ka hea.

Kokkuvõttes tõsiseltvõetav restoranitase, eriti toitude osas. Ka teenindus ja joogivalik on korralikud, klaasikaupa valgeid veine neli, punaseid vist sama palju, lisaks mõned vahuveinid. Nii et seekord pole uuel söögikohal mitte ainult välimust disainitud, siia on ka väärt sisu osatud sisse panna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing