Tornimäe rentnikel ootusest kõrini

Sten-Aleks Pihlak 20. juuli 2007, 00:00

"Olen olnud väga pahane, et ta valmis ei ole, siis olen meelitanud, aga ikka pole ta valmis," rääkis Tornimäe ärikeskuses pinda rentiva Kalev Meedia ASi nõukogu liige Oliver Kruuda. "Nüüd on küll viimistlus juba väga kaua aega võtnud. Kui ma Eestis olen, käin ikka kohapeal vaatamas ja kuna tegu on suure pinnaga, siis näiteks eile (kolmapäeval - toim.) oli seal töömehi ikka väga vähe," sõnas ta.

1. juunil valmima pidanud Tornimäe kaksiktorni suurrentniku Swisshotel Tallinna pressiesindaja sõnul mõjub pidev avamise venitamine hotelli mainele kahjulikult. "Ühelt poolt on meil küll rohkem aega, kuid samas ei taha me kaotada oma usaldusväärsust," ütles ta. "Kuna meil on kliendid, kes sooviksid tubasid broneerida, siis me ei saa pidevalt avamistärmineid muuta," sõnas pressiesindaja, kes lootis kindla avamispäeva teada saada selle nädala lõpuks.

Kaksiktorni projekti arendava EKE Invest ASi tegevjuhi Rein Tiigi sõnul on graafikust välja langetud just ehitajate tõttu. "Kõik on jäänud kahjuks hiljemaks ja tavaliselt objekti valmimine hilineb siis, kui ehitaja hilineb," selgitas Tiik. "Minule kui arendajale tähendab see lõputut hulka probleeme, mis tuleb lahendada."

Hotellitorni ja bürookompleksi ehituse projektijuhi Lemminkäinen Eesti ASi tegevjuht Avo Lillemäe sõnul on neil ehitajatega sõlmitud trahvilepingud. "Kõik lepingud on tehtud nii, et töövõtjatele, kes hilinevad omal süül, rakendatakse viiviseid," sõnas Lillemäe, kuid keeldus viiviste suurust ütlemast.

Viiviste kohta vaikis ka Tiik. "Trahvidega on nii, et need on keerulised juriidilised küsimused, mida ei ole mõtet ajakirjanduse kaudu lahkama hakata," ütles ta.

Kaksiktorni elamutorni ehitanud Merko Ehitus AS oli oma tööga küll valmis saanud, kuid ka tema põhjendas mitmekuulist hilinemist viletsa turuseisuga. "Viivituse objekti lõpetamisel tingis drastiline olukorra muutus ehitusturul, mis mõjutas suuremal või vähemal määral kõiki objekte Eestis," sõnas Merko Ehitus ASi juhatuse esimees Tõnu Toomik. Elamutorn valmiski planeeritud möödunud aasta lõpu asemel hoopis tänavu kevadtalvel.

Lepingu järgi pidid ka hotellitorn ja bürookompleks valmis tänavu mais. Nii arendaja kui ka projektijuht loodavad projekti lõpetada septembris.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing