Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Romantilised mõisamuusika kontserdid

Mari Hiiemäe 10. august 2007, 00:00

Kontserdiagentuuri Corelli Music igasuvine heategevuslik kontserdisari toimub tänavu suvel juba üheksandat korda. Täna algav kontsertide seeria peatub viies Eesti mõisas.

Kolme esimese kontserdi programmi Albu, Illuka ning Pikajärve mõisas sisustavad pianist Kadri-Ann Sumera ning näitleja Marius Peterson.

Kuulda saab klaverimuusikat Schuberti, Liszti, Tšaikovski ning Schumanni loomingust. Kaunite klaveripalade vahel kannab Marius Peterson ette romantilisi tekste ning vene luulet. Ajastutruud muljet kaunist mõisamiljööst aitavad süvendada kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa jutustused just selle mõisa ajaloost, kus kontsert parajasti käimas. Pealtvaatajale on kontserdid mõnus sissepõige mõisaromantikasse.

Kaks viimast esinemist on pühendatud kaunile barokkmuusikale. Muuga ning Vodja mõisas kuuleb kuninglikku barokkansamblit Corelli Consort ajastu pillidel ning laulab sopran Hele-Mall Leego. Jüri Kuuskemaa pakub sealgi publikule lisateadmisi möödunud aegadest ning väärikatest vanadest suguvõsadest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing