BIGist enam SMS-laenu ei saa

Mariliis Pinn 29. august 2007, 00:00

Balti Investeeringute Grupi Panga (BIGi) juhatuse esimehe Targo Rausi sõnul ei tulnud otsus SMS-laenude andmine lõpetada ettekavatsematult - tegemist oli ainult toote testperioodiga.

"Kui me eelmise aasta lõpus teenuse käivitasime, siis arvestasime, et umbes aasta on testperiood, mille jooksul turgu tundma õppida ja edasist tegevust planeerida," selgitas Raus.

Rausi sõnul on BIG teenusest palju õppinud ja vastavalt täiendanud oma tootevalikut. "Uued tooted on klientidele kordades soodsamad. Intressiprotsendid jäävad umbes tavalise tarbimislaenu kanti," selgitas ta. Ka nendele klientidele, kes SMS-laene hädasti vajavad, on uued tooted välja töötatud.

Samas lisas ta, et BIG näeb mobiilipanganduses endiselt potentsiaali. "SMS-laen ei ole praegu vaid ühe mobiilse kanali kasutamine ja see toode sellisel kujul kaob, kuid kindlasti on mobiiltelefon panganduskanalina perspektiivikas," ennustas Raus. "Tehnoloogia täienedes saavad inimesed mobiili vahendusel oma maksete ja saldoseisuga tutvuda. SMS ei ole kõige uuem tehnoloogia, rohkem on potentsiaali WAPis."

Rausi sõnul on SMS-laenulaadsed teenused kolinud internetipanka.

Vaid kuu aga tagasi riigikogu liikme Taavi Rõivase SMS-laenude keelustamise ideed kommenteerides sedastas BIGi juhatuse liige Kaido Saar, et SMS-laenude järele on väga suur nõudlus ning BIG on lausa sunnitud seda teenust pakkuma.

"Küll aga oleme sunnitud seda teenust pakkuma, sest osa meie kliendirühmast näitab üles suurt nõudlust selle järele," rääkis Saar kuu aega tagasi.

Vähem kui aasta tagasi SMS-laenuturule tulles seadis BIG eesmärgiks hõivata 60 protsenti turust. "Kahjuks ei oska öelda, kui suure osa turust me hõivasime, kuna numbrid on mitmeti tõlgendatavad," selgitas Raus. "Viimaste andmete kohaselt oli meie käes 30-50 protsenti turust, kuid kahjuks adekvaatne statistika puudub."

Eilsest alates saavad BIGist SMS-laenu üksnes vanad teenuse kasutajad, uutele soovijatele enam laene ei väljastata. "Eks me suuname aja jooksul ka vanad kliendid uute toodete juurde," kommenteeris Raus kursimuutust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing