PTA korralik kasum väikeste agadega

Virge Lahe 29. august 2007, 00:00

Börsile teatatud II kvartali majandustulemustes oli ASi PTA Grupp puhaskasum 112,8 miljonit krooni, I kvartalis oli see 33,5 mln. Võrreldes eelmise aasta II kvartaliga, tõusis kasum 110,3 mln krooni võrra. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga, kasvas ettevõtte müügikäive teises kvartalis 3,2 korda, moodustades 410,7 mln krooni, kusjuures selle aasta I kvartali käive oli 368,5 mln krooni.

ASi Silvano Fashion Group juhatuse esimees Peeter Larin kinnitas, et ettevõtte uus struktuur kinnitati mais toimunud aktsionäride erakorralisel koosolekul ja et sellega seoses on toimumas veel mõned tehnilist laadi toimingud.

"2007 esimesel poolaastal oli PTA jaeketi müükide kasv võrreldavatel pindadel 19 protsenti - seda võib pidada väga heaks tulemuseks," ütles tulemuste kohta Larin.

Tulevikustrateegia näeb Larini sõnul ette kontserni jaekaubanduskettide laiendamist. "Peamine rõhk ongi laienemisel ja jaepinna efektiivsuse suurendamisel," selgitas ta.

Laienemise kohta rääkis Larin veel, et naiste rõivaste müügis on lähiajal põhifookus välisturgude - Venemaa, Ukraina ja Leedu - jaeketi arendamisel. Samuti soovib ettevõte jätkata tööd oma toodete arendamisega, et suurendada jaepindade kasutamise efektiivsust.

Larin tuletas meelde, et 2006. aastal toodi Vene turule uus naistepesu jaemüügikett Oblicie. Kuna ükski kauplus ei olnud möödunud aasta samal perioodil avatud, ei ole võimalik Oblicie poodide müügimahtusid võrrelda. "Samas võib olla rahul müükide tõusva trendiga, mis näitab kontseptsiooni atraktiivsust Vene turul," kommenteeris Larin.

"Üldjoontes liigume uute kaupluste avamisega planeeritud graafikus ja aasta lõpuks peaks Silvano Fashion Groupi kontsernis olema üle 100 kaupluse," olid Larini sõnad.

Küsimuse peale, kas Varssavi börsile minek mingilgi moel on firma tegevusele mõju avaldanud, vastas Larin, et olulisel määral on suurenenud investorite huvi ettevõtte vastu.

Larini hinnangul personali- ja turustuskulud nende firma tegevust otseselt ei koorma. Tema sõnul on hanketegevus küllaltki globaalse geograafiaga, seetõttu ei sõltu nad olulisel määral lokaalsetest mõjudest tööjõuturul.

Samas peab Larin endiselt uue nimega Silvano Fashion Groupi tootmisvõimsust ettevõtte tugevuseks, mis võimaldab kiirelt reageerida nõudlusele ja muutustele turul.

LHV analüütik Erki Kert ütles, et tulemuste kohta hinnangu andmine on tõesti mõnevõrra raskendatud, kuna võrdlusbaas puudub.

"Ainsad numbrid, mida eelmise aastaga võrrelda saaks, on rõivamüük, ja selles osas on näitajad suhteliselt korralikud," kinnitas Kert.

Samas lisas ta, et paraku annab rõivamüük kogu kontserni käibest alla 10 protsendi ja seega siit mingeid põhjapanevaid järeldusi teha ei saa.

Kert rääkis, et tulemused tunduvad esmapilgul korralikud. Aga samas rõhutas ta: "Juhiksin tähelepanu sellele, et teises kvartalis kajastati 72,2 mln krooni eest äriühendusest saadud tulu, mis on seotud osaluse suurendamisega tütarettevõttes Milavitsa."

Kert pidas silmas, et kasuminumbrisse tuleks natuke kriitiliselt suhtuda.

PTA aktsia hinna kohta ütles Kert, et see on suuresti seotud firma ambitsioonikate plaanidega. Selle järgi soovitakse 2010. aasta lõpuks avada 300-400 uut kauplust ja orienteeruda jaemüügile, mis praegu on veel hulgimüügi kõrval selgelt vähemtähtis haru.

"Seega ootaks tulevikus peamiselt sõnumeid selle kohta, kuidas edeneb uute poodide avamine ning nende käivitamine," kommenteeris Kert.

Aktsia hinda ei pea Kert kalliks, aga seda mööndusega, et Silvano suudab mainitud plaanid teoks teha.

"Samas seondub nii ambitsioonikate plaanidega kahtlemata palju riske ning omalt poolt soovitaks kindlasti jälgida ka seda, kuidas Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni palgakulude kasv pikemas perspektiivis firmale mõjub," võttis Kert kokku.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing