Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

USA suurfond tuleb Eestisse

Harry Tuul 29. august 2007, 00:00

Fond, mis haldab 71,4 miljardit dollarit ehk 818 miljardit krooni, avas eelmisel nädalal Poolas tütarettevõtte, mis lihtsustab investeeringuid Kesk- ja Ida-Euroopasse. Nii peaks ettevõtte tegevuspiirkond laienema lisaks Baltimaadele ka Poola, Tšehhi, Ungari, Slovakkia, Rumeenia, Bulgaaria ja Sloveenia aladele. Arvatakse, et Varssavis peakontorit pidava fondi investeerimissihtkohtadena tulevad peagi kõne alla Horvaatia, Serbia ja Ukraina.

Carlyle Groupi raha hakkab voolama tööstusesse, kaubandusse, infotehnoloogiasse, kindlustusse, meediasse ja finantsteenuste turule. Fond ühendab ligi 1000 investorit 61 riigist. Firmal on 19 filiaali 400 eksperdiga üle maailma. 20 aasta jooksul on edukalt investeeritud 28,3 miljardit dollarit projektidesse Põhja-Ameerikas, Euroopas, Aasias, Austraalias ja Aafrikas.

Viimase aja suurematest tehingutest tasub märkimist Jaapani suuruselt teiselt telefonioperaatorilt KDDI Corp traadita sidet pakkuva DDI Pocketi ostmist 2 miljardi dollariga. Telefonikompanii Verizon Hawaii omandas fond aga 1,65 miljardi dollariga. Tuntumatest firmadest omandas Carlyle koos Itaalia kontserniga Finmeccanica autotootjalt Fiat selle lennu- ja kosmoseosakonna FianAvio 1,7 miljardi dollariga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing