Nisu hind rekordkõrgel

Romet Kreek 11. september 2007, 00:00

Turul spekuleeriti, et nõudlus nisu järele kasvab, kuid samal ajal vähendab ebasoodne ilm saaki.

Kehv ilm on rikkunud nisusaagi Ukrainas, Kanadas, Euroopas ja Austraalias. Ülemaailmsed nisuvarud kukuvad USA põllumajandusministeeriumi andmetel viimase 26 aasta madalaima tasemeni. Nisu detsembrilepingu hind tõusis Chicagos 3,4 protsenti, 8,72 dollarini buššeli eest. Läinud nädalal tõusis nisufutuuri hind seitsmendat nädalat järjest. Euronext.liffe börsil tõusis novembri tarnetähtajaga nisu hind 7,1%, 286 euroni ehk 4475 kroonini tonn. Sel aastal on nisu hind Pariisis enam kui kahekordistunud. "Läinud nädalal käis nisu hind 300 euro peal, see vastab Chicago 11 dollarile buššeli eest," ütles Kanetsu analüütik Kenji Kobayashi. "Importöörid tormavad nisu ostma. Kui lükkate ostmist edasi, võite näha seninägematut hinnataset."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing