Venemaal korjati Baltmani halvustavad plakatid ära

ÄP 11. september 2007, 00:00

Uuralite pealinnas Jekaterinburgis reedel üles pandud 93 Baltmani halvustavat tänavareklaami olid laupäevaks kadunud. Samal päeval, kui tänavatele ilmusid mõõtudega 6 korda 3 meetrit reklaamid, hakkas juhtunuga tegelema Vene peaprokuratuur.

Reklaamidel olid kirjad "Baltman, kasi tagasi Baltimaadesse!", "Ostsid Baltmanilt - aitasid vaenlast!" ja "Baltman. Kelle poolel sõdis sinu vanaisa?".

Laupäevaks olid Baltmani-vastased plakatid maha võetud või teiste reklaamidega üle kleebitud.

Aktsiooni algataja, kohalik organisatsioon Pronkssõdur, peab vajalikuks lõpetada "ärimeeste-fašistide toetamine" ja ostude tegemine "Vene-vastaseid režiime toetavates kauplustes". Täpsemaid kommentaare ei õnnestunud organisatsiooni käest saada, sest pressiteadetes kirjas olnud telefoninumber ei vastanud.

Lisaks on organisatsioon piketeerinud Baltmani poodide ümbruses, jagades lehekesi, kus kutsuti üles keelduma ostudest "Vene-vastastes" poodides.

Augusti lõpus lubas liikumine "Venemaa - vaba valiku eest" välja selgitada kõik Balti kaubandusketid linnas ja korraldada seal ulatuslikke miitinguid.

Jekaterinburgi linnavalitsus ei tea juhtunust midagi, kirjutas justmedia.ru. "Ma pole midagi sellist kuulunud, sellist informatsiooni meil pole," ütles uudisteagentuuri teatel linnapea pressiesindaja Konstantin Pudov.

Baltika turundusdirektor Anu-Mall Naarits on varem öelnud, et selliseid üleskutseid on Venemaal avaldatud varemgi. "Senini on üleskutsed jäänud propagandaks ja meeleavaldusi ei ole toimunud. Arvame, et ka sellel puhul on tegemist propagandaga ning eelkõige sooviga võita rahvusvahelise pressi tähelepanu," ütles Naarits.

Jekaterinburgis Baltikal oma poodi ei ole, tegemist on Baltika Venemaa hulgimüügipartneri kauplusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing