OPEC kaalus toodangu tõstmist

Romet Kreek 12. september 2007, 00:00

Naftakartell OPEC kaalus eilsel istungil naftatoodangu tõstmist kuni miljoni barreli võrra päevas, ütles Iraagi valitsuse naftanõunik Falah Al-Jibury Bloombergile.

Venezuela, Alžeeria ja Liibüa naftaministrid ei olnud huvitatud, et OPEC suurendaks naftatoodangut. Saudi Araabia, Katar, Araabia Ühendemiraadid ja Kuveit olevat pooldanud väikest toodangu suurendamist. Kokkulepitav maht ei mõjutaks Iraaki ja uut liiget Angoolat.

OPECi liikmesmaad pumpavad päevas maapõuest välja umbes 30 mln barrelit naftat kogu maailma 86 mln barreli suurusest toodangust.

"Ministrid on mures finantsturgude ja nafta hinnastruktuuri tõttu, mis võivad viidata väga suurele hinnatundlikkusele. Nad tahavad ettevaatlikult turusituatsiooni arutada," ütles OPECi peasekretär Abdullah al-Badri.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing